Tuinhouthout heeft voor u de volgende artikelen

€ 75,45/ m²

Moabi Triple Blokprofiel

Moabi is een heel duurzame (klasse 1) tropische hardhoutsoort met een heel mooie bruinachtige tot huidskleurige tint, met een heel fijne onopvallende houttekening. Na verloop van tijd zal deze kleur door contact met zon en regen mooi vergrijzen. In vergelijking met afromosia en padouk is moabi een prijsgunstige hardhoutsoort. Dit heeft vooral te maken met zijn beperkte bekendheid. Zijn stabiliteit en duurzaamheid is minstens evenwaardig. Dit triple blokmotief bestaat uit 3 blokjes blokjes van elk 2 cm hoog verwerkt in 1 handige plank. Hierdoor heb je steeds een mooi gesloten systeem, maar toch met het effect van vele kleine afzonderlijke latjes met een klein voeg ertussen. Deze planken kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. De beperkte dikte van 21 mm heeft een gunstig effect op de prijs. Dikte: 20 mm hoogte: 11 cm netto (9 lm per m²) Lengte: vaste lengte: 200 cm beschikbaar tot einde voorraad

Meer informatie »

€ 38,20/ m²

Thermowood Triple Design

Thermowood is thermisch behandeld dennenhout. Door de verhitting wordt de structuur van de houtcellen zo gemodificeerd dat het voor bacteriën en insecten niet meer als voedingsbron kan dienen en daardoor ook niet meer aangetast wordt. Dankzij deze behandeling behoort dit thermisch dennenhout tot de hoogste duurzaamheidsklasse 1. De levensduur is dus evenwaardig aan tropisch hardhout. Een ander voordeel is dat het hout minder vocht opneemt waardoor het een grotere vormvastheid en levensduur heeft. Dennen hout heeft als kenmerk de typische knopen in het hout. Deze tekening in het hout zorgt voor een natuurlijke warme uitstraling van uw gevel of wand. Door de behandeling heeft het hout een warme bruine kleur. Deze zal na verloop van tijd mooi egaal vergrijzen. Dit driedubbel blokmotief is eigenlijk een gewone thermowood plank waarbij elke 6 cm een fijn lijntje is ingefreesd. Hierdoor ontstaat de indruk dat dit allemaal verschillende latten zijn van 6 cm hoog. Deze eenvoud in dit model zorgt voor een bijzonder lage prijs, en heeft als extra voordeel dat deze planken heel snel te plaatsen zijn. Plaatsing kan als tuinwand of als gevelbekleding zowel horizontaal als verticaal, en zorg in beide gevallen voor een heel strak en moderne uitstraling. Afmetingen: - 20 mm dik x 18 cm netto hoog = 5.5 lm /m² - Lengte: 240 en 360 cm Profiel: Z profiel waarbij de tanden van de planken mekaar perfect overlappen.

Meer informatie »

Triple blokprofiel

Een triple blokmotief is één plank die de indruk geeft van 3 afzonderlijke planken of latten te zijn, en die toch een gesloten systeem vormt. Dit effect wordt verkregen door het verschil in dikte van de hout, waardoor verschillende blokjes ontstaan. Door de perfecte overlapping van de verschillende planken, blijft dit effect ononderbroken doorlopen waardoor één heel strak geheel wordt verkregen.
Deze driedubbele blokprofielen hebben als voordeel dat ze perfect verticaal als horizontaal geplaatst kunnen worden. Deze variatie van plaatsing zal bepalend zijn voor de uitstraling van uw gevel. Een unieke gevelbekleding van uw woning, huis, bijgebouw, of aanbouw is het resultaat

Bij het hardhouten triple motief is elke plank 11 cm hoog en telkens voorzien van 3 dikkere en 3 dunnere gedeeltes. Dit geeft dus een heel grote hoeveelheid afzonderlijke blokjes, die door de grote aanwezigheid juist weer één geheel vormen en er toch een egaal effect wordt verkregen.

Bij het Thermowood triple 'Design' blokprofiel is de opbouw totaal anders. Dit is een gewone plank die voorzien is van 2 uitgefreesde lijnen in het midden, waardoor telkens een effect wordt verkregen van 3 afzonderlijke latten van elk 6 cm hoogte. Het systeem is bijzonder eenvoudig waardoor de prijs ook enorm laag blijft.


Het gebruik van dergelijke triple blokprofielen heeft heel wat voordelen:

- Waar een enkel en dubbel blokprofiel vooral gekozen wordt voor een horizontale plaatsing, heeft u bij dit triple profiel de volledige vrijheid: zowel horizontaal als verticaal te plaatsen. Dit zal een totaal verschillende effect geven en bijdragen aan de uiteindelijke uitstraling van de gevel.

- Deze triple blokprofielen zorgen voor een bijzonder snelle plaatsing.De tijd die de plaatsing inneemt is een pak lager dan te kiezen voor allemaal afzonderlijke latten. Hierdoor is die profiel enorm geliefd bij doe-het-zelvers. In plaats van een nettohoogte van enkele cm's bij een enkel profiel of bij afzonderlijke latten is hier steeds een netto hoogte van 11 of 18 cm hoogte per plank aanwezig. De plaatsing is hierdoor veel gemakkelijker en dus veel sneller.

- Een triple blokprofiel is gunstig van prijs gezien de hoogte van de planken. Het aantal planken per m² is een stuk kleiner gezien de grote nuttige hoogte van deze planken. Dit heeft een positief effect op de prijs. Ook de dikte van deze planken is in beide gevallen telkens beperkt tot 20 mm. Hoe minder dik het hout, hoe lager de prijs.

- Er wordt een uniek diepte-effect gecreëerd door het verschil in dikte van het hout. Een blokprofiel bestaat steeds uit een dikker gedeelte dat overgaat naar een smaller gedeelte, om daarna weer over te gaan naar een dikker gedeelte. Dit verschil in dikte is bij een triple blokprofiel 3 x aanwezig op 1 plank, en zorgt voor de typische unieke uitstraling van blokprofielen.

- Blokprofielen vormen steeds een 100% gesloten systeem dankzij de overlapping van de planken boven mekaar. Sowieso kan er geen vocht tussen de planken tot aan de achterzijde van het hout. Ook in drogere periodes wanneer het mogelijk is dat het hout miniem kan krimpen, zal hier voldoende overlapping blijven, waardoor er geen zichtbare openingen of spleten mogelijk zijn.

PLAATSING

- Deze profielen kan je heel gemakkelijk op mekaar plaatsen. Je kan hierbij werken van onder naar boven of van boven naar onder. In tegenstelling tot de planchetten waarbij er steeds aanbevolen wordt om een kleine uitzettingsvoeg te voorzien, is dit voor dit profiel niet nodig. Je mag de profielen dus mooi tegen mekaar plaatsen.

- De kopse kanten van de planken steeds laten starten of eindigen op de achterstructuur. Op de manier zitten de planken steeds 100% vast.
Op de kopse kant moet geen uitzettingsvoeg voorzien worden. Hout zet immers niet uit op de kopse kant.

- Bevestiging van het hout kan met vijzen of minibrads. Deze laatste zijn heel fijne nagels die geschoten worden met een nagelpistool. Minibrads zitten na het schieten lichtjes verzonken in het hout, waardoor slecht een minieme indruk zichtbaar is van 1 a 2mm in het hout. Dit is dus nagenoeg onzichtbaar. Als je schiet met deze nagels, adviseren we ook steeds om het hout te lijmen met PU- lijm, siliconenen of houtlijm. Door het hout zowel te schieten als lijmen zit het steeds 100% vast.

- Gebruik steeds inox materiaal voor de bevestiging. Sommige houtsoorten kunnen zwarte roestvlekken geven als ze in contact komen met gewone metalen. Ook gegalvaniseerde nagels kunnen na verloop van tijd dergelijke zwarten vlekken vertonen. Dus het gebruik van inox materiaal is absoluut aanbevolen.

- Voorzie steeds een regelwerk of achterstructuur met tussenafstand van ca 30 - 35 cm. Op die manier zitten de planchetten ca elke 30 cm vast, waardoor ze beperkt worden in hun 'leven'.

Cookies | Uw privacy | Tuinhoutmarkt is onderdeel van EXZO