Tuinhoumarkt heeft als aanbod in itauba:

promo

€ 270,60

€ 257,10/ Scherm

Basralocus plankenscherm 21 mm

Luxe tuinscherm opgebouwd uit tropisch hardhouten Basralocus tand-groefplanken. Deze blokhutplanken van 21 mm zorgen voor een bijzonder stevig tuinscherm waarbij je de volledige vrijheid heeft in hoogte en breedte. Basralocus behoort tot duurzaamheidsklasse 1, maar is minder gekend dan zijn populaire alternatieven padouk en afromosia. Hierdoor heb je een heel betaalbare hardhouten afsluiting, die totaal onderhoudsvrij is en even even mooi zal vergrijzen. De rabatplanken zijn eenvoudig in de gleufpalen in te schuiven, waardoor dit systeem perfect is voor doe-het-zelvers. Deze planken zijn zowel beschikbaar in netto hoogte 9 cm (10 cm bruto) en 13 cm (13.5 cm bruto). Planken van 13 cm hoogte passen in hardhouten en aluflex gleufpalen. Planken van 9 cm hoogte passen enkel in de hardhouten palen (niet aluflex) Tand- en groefplank: 21 x 90 mm netto > 20 planken nodig voor een hoogte van 180 cm ( tot einde beschikbaarheid) Tand- en groefplank: 21 x 130 mm netto > 14 planken nodig voor een hoogte van 182 cm Na verloop van tijd zal dit hout prachtig vergrijzen.

Meer informatie »

€ 130,70/ m²

Itauba blokprofiel dubbel 27 mm

Itauba gevelbekleding wint meer en meer aan populariteit gezien zijn interessante prijs. De prijs van deze tropische hardhoutsoort is een pak lager dan afromosia of padouk. Dit komt vooral doordat deze houtsoort veel minder bekend is. De levensduur, hardheid, verwerkbaarheid en vergrijzing is immers evenwaardig. Hierdoor is dit het perfecte betaalbare alternatief voor de gekende duurdere hardhout soorten. Bij dit dubbel blokprofiel zijn er 2 blokjes van elk 4.5 cm waarbij de bovenkant verschillend is van de onderkant. De bovenzijde is afgeschuind voor een perfecte afwatering. De onderzijde is recht. Hiertussen zit een voeg van ca 1 cm spatie die het diepte effect extra benadrukt. Dit dubbel blokmotief wordt vooral horizontaal geplaatst maar kan perfect ook verticaal geplaatst worden. Een dubbel blokprofiel heeft als voordeel dat het veel sneller geplaatst kan worden dan een enkel blokmotief. Het is dus heel gemakkelijk zelf te plaatsen. Dergelijk systeem zorgt voor een mooie gesloten geheel, waardoor er geen vocht of regen achter het hout kan komen. Itauba heeft een gevarieerde houttekening die deze houtsoort typeert. Na vergrijzing van het hout zal deze houttekening veel minder opvallend worden. Origneel heeft het hout een geelbruine kleur die mooi egaal zal vergrijzen. Houtsoort: Itauba Dikte: 2.7 cm Hoogte: 12.5 cm netto (8 lm per m²) Lengtes: volgens beschikbaarheid tussen 2 en 5 meter Wenst u graag een specifieke lengte? Wij zoeken deze graag voor u uit. Toch adviseren we steeds te werken in wildverband

Meer informatie »

€ 123,20/ m²

Itauba blokprofiel enkel 21 mm

Itauba gevelbekleding is een betaalbaar alternatief voor de duurdere en meer populaire houtsoorten zoals padoek en afromosia. Itauba heeft een opmerkelijke, onverwachtse houttekening die zeer mooi tot zijn recht zal komen bij jouw gevelbekleding. Itauba wordt soms de toekomstige vervanger van afrormosia genoemd. Itauba zal eerst mooi bruin worden om nadien egaal te gaan vergrijzen. Deze tropische hardhoutsoort komt optimaal tot zijn recht in dit enkel blokprofiel, waarbij een heel mooie structuur en diepte effect wordt verkregen. De warme kleur van itauba gaat langzaam vergrijzen bij contact met zon en regen. Een enkel blokmotief als gevelbekleding bestaat steeds uit afzonderlijke latten met zijn typische profilering. De bovenzijde is steeds afgeschuind voor een perfecte afwatering. Deze versie van 21 mm dik is de onderzijde recht, waarna deze onmiddellijk overgaat in opnieuw een schuine bovenzijde van de volgende lat. Een mooi en speels schaduweffect is het gevolg van deze enkele blokprofielen. Houtsoort: itauba Dikte: 21 mm Hoogte: 65 mm netto (15.38 lm per m²) Lengtes volgens beschikbaarheid tussen 2 en 5 meter. OPGELET: bestellingen onder 1500 euro: instelkost van 79 euro van toepassing. Wenst u graag een specifieke lengte? Wij zoeken deze graag voor u uit. Toch adviseren we steeds te werken in wildverband.

Meer informatie »

€ 269,95/ scherm

Itauba duo plankenscherm 20 mm

Dit hardhouten tuinscherm 'DUO' bestaat uit dubbele blokprofielplanken die mooi in elkaar passen dankzij de tand-groefverbinding. Hierdoor vormen de afzonderlijke planken van 20 mm dik, geplaatst in bijhorende gleufpalen, een heel stevig geheel als tuinafsluiting. Eén plank bestaat uit 2 parallellogramvormige blokjes met een lichte afschuining. Dit blokmotief geeft het hout een zekere diepte-effect, waardoor uw omheining een héél luxueuze uitstraling krijgt. Itauba is een Braziliaanse hardhoutsoort met een zeer grote duurzaamheid: klasse 1. Het hout heeft een goudgele tot bruine kleur die na blootstelling in zon en regen mooi zal vergrijzen. Deze houtsoort is totaal onderhoudsvrij. Dikte planken: 20 mm Zichtbare netto hoogte van de planken na plaatsing: 12 cm Voor een hoogte van 180 cm heeft u 15 planken nodig. Hoger is mogelijk tot maximum 240 cm door extra planken toe te voegen. Plaatsing van deze hardhouten planken kan tussen gleufpalen met gleufbreedte van 21 tot 23 mm zoals aluminium, beton, of hardhouten palen.

Meer informatie »
promo

€ 69,95

€ 59,95/ m²

Itauba latten

Itauba is een betaalbaar alternatief voor afromosia en padouk. Aangezien deze tropische hardhoutsoort minder bekend is, heeft dit een gunstig effect op zijn prijs. Itauba behoort ook tot duurzaamheidsklasse 1, heeft een mooie gevarieerde houttekening en gaat mooi vergrijzen na verloop van tijd. Een echte aanrader met een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Deze houten latten kunnen zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden. Hierbij kan u spelen met de breedte van de voeg, waarbij een verschillend effect wordt verkregen. De opening tussen de latten zorgt voor een speelse schaduwvoeg die zorgt voor een heel strakke en moderne uitstraling. Deze latten kunnen zowel gebruikt worden voor uw bijgebouw, maar ook uw tuinhuis of poolhouse. De prijs per m² is steeds verrekend met 1 cm voeg tussen de latten. Door de breedte van de voeg aan te passen, zal de prijs per m² ook wijzigen. Hoogte: 7 cm Dikte: 20 mm Lengte: 1.8 meter (vaste maat

Meer informatie »

€ 93,50/ m²

Itauba parallellogram

Itauba is een betaalbaar alternatief voor afromosia en padouk. Aangezien deze tropische hardhoutsoort minder bekend is, heeft dit een gunstig effect op zijn prijs. Itauba behoort ook tot duurzaamheids klasse 1, heeft een mooie gevariëerde houttekening en gaat mooi vergrijzen na verloop van tijd. Een echte aanrader met een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Deze parallellogrammen worden steeds geplaatst met een open voeg waardoor het speelse, creatieve karakter bepaald wordt. De breedte van de voeg zal de uiteindelijke uitstraling van uw gevel of wand bepalen. De opening tussen de latten geeft een zekere diepte en zorgt voor een heel mooie, strakke uitstraling van de gevel van uw woning. Door de afgeschuinde parallellogramvorm is er een ideale afwatering bij horizontale plaatsing van dit motief. Dit kan ook verticaal geplaatst worden. De prijs per m² is steeds gerekend met een voeg van 1 cm breed. De voeg breder of smaller maken, zal invloed hebben op de prijs per m². OPGELET: bestellingen -1500 euro : instelkost 79 euro van toepassing. Hoogte: 6.2 - 7 cm (=13,88 lm/m² incl. 1 cm voeg) Dikte: 21 mm Lengtes volgens beschikbaarheid tussen 2 en 5 meter. Wens je graag een vaste lengte? Wij zoeken deze graag uit voor u. Toch adviseren we steeds te werken in wildverband.

Meer informatie »

Itauba

Itauba is zeer duurzaam Zuid Amerikaans hout met een beige-gele tot donkerbruine kleur. Een absolute topper op gebied van duurzaamheid, stabiliteit en stevigheid. Hierdoor geschikt voor zowel binnen als buiten toepassingen.
In België wordt enkel topkwaliteit FAS (First and Second) geimporteerd: zo goed als vrij van spint, hart en andere gebreken.

Itauba is afkomstig uit het tropisch regenwoud van Zuid-Amerika: Brazilië, Frans Guyana en Suriname. In suriname wordt het hout kaneelhout genoemd, gelinkt aan zijn vergelijkbare houtskleur. Deze bomen kunnen enorm groot en zwaar worden, waarbij hoogtes tot 50 meter, en diameters tot 200 cm bereikt worden.
Het kernhout is beigegeel tot (donker)bruin, voelt wat vettig aan en heeft weinig glans. Binnen één plank komen net na het schaven soms kleurverschillen voor variërend van geelachtig over donkerbruin tot zwartachtige vlekken, maar die evolueren weer snel onder invloed van licht naar een vrij effen bruinachtige kleur. Bij buitenexpositie evolueert itauba in contact met UV en regen verder tot zijn typische egale grijsachtige kleur en patine.

Itauba behoort tot de hoogste duurzaamheidsklasse 1 , en is hiermee zeer duurzaam. Het hout is na droging, bijzonder stabiel en dus weinig vatbaar voor kromtrekken. Voorboren is noodzakelijk. Gebruik ook steeds inox schroeven om corrosie te voorkomen.

Cookies | Uw privacy | Tuinhoutmarkt is onderdeel van EXZO