Tuinhoutmarkt heeft voor u de volgende artikelen

€ 173,75/ m²

Afromosia latten

Afromosia heeft een heel fijne en bijzonder mooie houttekening en gemakkelijke verwerkbaarheid van het hout. De warme goudgele kleur gaat langzaam vergrijzen bij contact met zon en regen. Deze houten latten kunnen zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden. Hierbij kan u spelen met de breedte van de voeg, waarbij een verschillend effect wordt verkregen. De opening tussen de latten zorgt voor een speelse schaduwvoeg die zorgt voor een heel strakke en moderne uitstraling. Deze latten kunnen zowel gebruikt worden voor uw bijgebouw, maar ook uw tuinhuis of poolhouse. De prijs per m² is steeds verrekend met 1cm voeg tussen de latten. Door de breedte van de voeg aan te passen, zal de prijs per m² ook wijzigen. Hoogte: 7 cm (12.5 lm per m² incl 1 cm voeg) Dikte: 21 mm Lengtes volgens beschikbaarheid tussen 2 en 4 meter.

Meer informatie »

€ 158,40/ m²

Afromosia parallellogram

Afromosia heeft een heel fijne en bijzonder mooie houttekening en gemakkelijke verwerkbaarheid van het hout. De warme goudgele kleur gaat langzaam vergrijzen bij contact met zon en regen. Deze parallellogrammen worden steeds geplaatst met een open voeg waardoor het speelse creatieve karakter bepaald wordt. De breedte van de latten en de breedte van de voeg zal de uiteindelijke uitstraling van uw gevel of wand bepalen. De opening tussen de latten geeft een zekere diepte en zorgt voor een heel mooie strakke uitstraling van de gevel van uw woning. Door de afgeschuinde kant is er een ideale afwatering bij horizontale plaatsing. De prijs per m² is steeds gerekend met een voeg van 1 cm breed. Als u de latten dichter bijeen plaats, zal de prijs/m² hoger worden. Maakt u de voeg groter zal de prijs dalen. Hoogte: 6.5-7 cm (=13,33 lm/m² incl. 1 cm voeg) Dikte: 21 mm Lengtes volgens beschikbaarheid tussen 2 en 4 meter. De versie met afgeronde hoeken is nog beschikbaar op aanvraag: prijzen en afmetingen volgens offerte.

Meer informatie »

€ 44,20/ m²

Bankirai latten

Bankirai latten zijn uitermate geschikt als gevelbekleding om een strakke look te creëren. Deze planken werden immers mooi glad geschaafd en op de hoeken afgerond. Bovendien werden er op speelse wijze 2 lijnen in de planken gefreesd om een mooi symmetrisch effect te creëren. Mocht u geen fan zijn van deze lijnen, kan u deze latten plaatsen met de egale zijde aan de voorkant. Om een optimale stabiliteit te bekomen werden deze tropische hardhout latten tot in de puntjes gedroogd. De sublieme bruine kleur zal op termijn prachtig vergrijzen. Bovendien zorgt de scherpe, voordelige prijs voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding van deze planken. Aarzel dus zeker niet om dit artikel in huis te halen! Specificaties: - Houtsoort: bankirai - Dikte-breedteverhouding: 16 mm dik x 145 mm breed - Beschikbaar in lengtes 1.80 m (verticale plaatsing) en 3.35 m (horizontale plaatsing)

Meer informatie »

€ 87,45/ m²

Ceder parallellogram

Gevelbekleding bestaande uit horizontaal geplaatste parallellogram-latten zorgen voor een héél moderne en strakke uitstraling. De houtsoort ceder komt hier als perfecte houtsoort naar voor wegens zijn grote stabiliteit, grote duurzaamheid en makkelijke verwerkbaarheid. Ceder is een prachtig natuurproduct. Zijn typische, aangename geur maakt dat deze houtsoort vooral gebruikt wordt voor de bekleding van sauna's, het maken van hottubs, maar ook heel veel als gevelbekleding van een woning, tuinhuis, poolhouse of bijgebouw. Deze parallellogrammen worden steeds geplaatst met een open voeg waardoor het speelse creatieve karakter bepaald wordt. De breedte van de latten en de breedte van de voeg zal de uiteindelijke uitstraling van uw gevel of wand bepalen. De opening tussen de latten geeft een zekere diepte en zorgt voor een heel mooie strakke uitstraling van de gevel van uw woning. Door de afgeschuinde kant is er een ideale afwatering bij horizontale plaatsing.

Meer informatie »

€ 59,95

€ 49,95/ m²

Hardhouten latten

Deze latten in tropisch hardhout zijn een uitstekende optie om een gevel, een wand, of een tuinscherm te bekleden. Ze worden namelijk gekenmerkt door hun fysieke sterkte en moderne uitstraling. Deze planken hebben een dikte van 19 mm waardoor ze tevens een stevige en robuuste indruk nalaten. Hierdoor zijn deze latten ook bijzonder geschikt om een carport of poort te bekleden. Deze planken kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. De breedte van de voeg tussen de latten kan bijgevolg ook nog volledig zelf gekozen worden, naar eigen voorkeur. De kleur varieert van bruinrood tot licht bruin, en zal na verloop van tijd mooi vergrijzen, waardoor je een mooi egale gelijke vergrijsde kleur zal bekomen. Deze planken hebben bovendien een zeer scherpe en voordelige prijs. Opgelet: deze planken kunnen kleurverschillen vertonen ( die verdwijnen door vergrijzing) alsook soms een beperkte plaatselijke aanwezigheid van nagewormgaatjes die 100% zeker niet meer actief zijn. Neem dus zeker 10% planken, zodat je eventuele mindere planken kan uitsorteren. Deze planken zijn 90% perfect. Indien je de voorkeur geeft aan 100% perfectie kies je best voor padouk of andere hoogwaardige uitgesorteerde houtsoorten.

Meer informatie »
promo

€ 7,95/ stuk

Ipé Latten

Ipé is de meest luxueuze tropische hardhoutsoort die gebruikt wordt voor de aanleg van terrassen, tuinwanden en gevelbekleding. Deze topper onder de vlakke gevelplanken kenmerkt zich door zijn uiterst stabiele karakter, zijn uitmuntende kwaliteit, en zijn prachtige kleur en houttekening. Deze latten worden steeds geplaatst met een open voeg waardoor het speelse creatieve karakter bepaald wordt. De breedte van de latten en de breedte van de voeg zal de uiteindelijke uitstraling van uw gevel of wand bepalen. De prijs per m² is steeds gerekend met een voeg van 1 cm breed. Als u de latten dichter bijeen plaats, zal de prijs/m² hoger worden. Maakt u de voeg groter zal de prijs dalen.

Meer informatie »
promo

€ 69,95

€ 59,95/ m²

Itauba latten

Itauba is een betaalbaar alternatief voor afromosia en padouk. Aangezien deze tropische hardhoutsoort minder bekend is, heeft dit een gunstig effect op zijn prijs. Itauba behoort ook tot duurzaamheidsklasse 1, heeft een mooie gevarieerde houttekening en gaat mooi vergrijzen na verloop van tijd. Een echte aanrader met een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Deze houten latten kunnen zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden. Hierbij kan u spelen met de breedte van de voeg, waarbij een verschillend effect wordt verkregen. De opening tussen de latten zorgt voor een speelse schaduwvoeg die zorgt voor een heel strakke en moderne uitstraling. Deze latten kunnen zowel gebruikt worden voor uw bijgebouw, maar ook uw tuinhuis of poolhouse. De prijs per m² is steeds verrekend met 1 cm voeg tussen de latten. Door de breedte van de voeg aan te passen, zal de prijs per m² ook wijzigen. Hoogte: 7 cm Dikte: 20 mm Lengte: 1.8 meter (vaste maat

Meer informatie »

€ 93,50/ m²

Itauba parallellogram

Itauba is een betaalbaar alternatief voor afromosia en padouk. Aangezien deze tropische hardhoutsoort minder bekend is, heeft dit een gunstig effect op zijn prijs. Itauba behoort ook tot duurzaamheids klasse 1, heeft een mooie gevariëerde houttekening en gaat mooi vergrijzen na verloop van tijd. Een echte aanrader met een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Deze parallellogrammen worden steeds geplaatst met een open voeg waardoor het speelse, creatieve karakter bepaald wordt. De breedte van de voeg zal de uiteindelijke uitstraling van uw gevel of wand bepalen. De opening tussen de latten geeft een zekere diepte en zorgt voor een heel mooie, strakke uitstraling van de gevel van uw woning. Door de afgeschuinde parallellogramvorm is er een ideale afwatering bij horizontale plaatsing van dit motief. Dit kan ook verticaal geplaatst worden. De prijs per m² is steeds gerekend met een voeg van 1 cm breed. De voeg breder of smaller maken, zal invloed hebben op de prijs per m². OPGELET: bestellingen -1500 euro : instelkost 79 euro van toepassing. Hoogte: 6.2 - 7 cm (=13,88 lm/m² incl. 1 cm voeg) Dikte: 21 mm Lengtes volgens beschikbaarheid tussen 2 en 5 meter. Wens je graag een vaste lengte? Wij zoeken deze graag uit voor u. Toch adviseren we steeds te werken in wildverband.

Meer informatie »

€ 89,95

€ 79,95/ m²

Padouk latten

Gevelbekleding bestaande uit horizontaal of verticaal geplaatste latten zorgen voor een héél moderne en strakke uitstraling. De houtsoort padouk (padouck, padoek) komt hier als perfecte houtsoort naar voor wegens zijn grote stabiliteit, grote duurzaamheid en makkelijke verwerkbaarheid. Padouk is tropisch hardhout met duurzaamheidsklasse 1. De koraalrode kleur zal snel veranderen in een bruinachtige tint, om na enkele maanden heel mooi egaal te vergrijzen. Deze latten worden steeds geplaatst met een open voeg waardoor het speelse creatieve karakter bepaald wordt. De breedte van de latten en de breedte van de voeg zal de uiteindelijke uitstraling van uw gevel of wand bepalen. De prijs per m² is steeds gerekend met een voeg van 1 cm breed. Als u de latten dichter bijeen plaats, zal de prijs/m² hoger worden. Maakt u de voeg groter zal de prijs dalen. Wij hebben hierin 2 standaardformaten: - 7 cm breed, met een dikte van 21 mm (12,5 lm per m² incl. 1 cm voeg) - 3.5 cm breed, met een dikte van 20 of 25 mm (22,2 lm per m² incl. 1 cm voeg) Lengtes volgens beschikbaarheid tussen 2 en 4 meter. De PROMO van latten van 20*35 is enkel geldig op lengtes van 185 cm. Wens je liever een andere breedte, dan kunnen wij dit voor u op maat maken

Meer informatie »

€ 117,45/ m²

Padouk parallellogram

Gevelbekleding bestaande uit horizontaal of verticaal geplaatste parallellogramvormige-latten zorgen voor een héél moderne en strakke uitstraling. De houtsoort padouk (padouck, padoek) komt hier als perfecte houtsoort naar voor wegens zijn grote stabiliteit, grote duurzaamheid en makkelijke verwerkbaarheid. Padouk is tropisch hardhout met duurzaamheidsklasse 1. De koraalrode kleur zal snel veranderen in een bruinachtige tint, om na enkele maanden heel mooi egaal te vergrijzen. Deze parallellogrammen worden steeds geplaatst met een open voeg waardoor het speelse creatieve karakter bepaald wordt. De breedte van de latten en de breedte van de voeg zal de uiteindelijke uitstraling van uw gevel of wand bepalen. De opening tussen de latten geeft een zekere diepte en zorgt voor een heel mooie strakke uitstraling van de gevel van uw woning. Door de afgeschuinde kant is er een ideale afwatering bij horizontale plaatsing. De prijs per m² is steeds gerekend met een voeg van 1 cm breed. Als u de latten dichter bijeen plaats, zal de prijs/m² hoger worden. Maakt u de voeg groter zal de prijs dalen. standaarsmaat: 5 naar 5.5 cm breed, met een dikte van 19 mm ( 16.66 lm/m² incl 1 cm voeg) Lengtes volgens beschikbaarheid tussen 2 en 4 meter. Wens je liever een andere breedte, dan kunnen wij dit voor op maat maken ( enkel met scherpe hoeken) Ook beschikbaar in ipé, afromosia, ceder en alle andere houtsoorten naar keuze ( prijs op aanvraag)

Meer informatie »
promo
nieuw

€ 80,35

€ 71,50/ m²

Thermo Ayous latten

Thermo ayous is een tropische zachthoutsoort die een thermische behandeling gekregen heeft. Hierdoor behoort deze bekleding tot duurzaamheidsklasse 1 à 2. Net zoals tropische hardhoutsoorten heeft thermo ayous geen knopen in het hout. Dit zorgt voor een zeer strakke en egale look. Het zachthout is eenvoudig te verwerken en dus zeer geschikt om te gebruiken als gevelbekleding. Het hout heeft een prachtige warmbruine tint door de thermische behandeling en zal gaan vergrijzen na verloop van tijd. Als het hout vergrijsd is, heeft dit exact dezelfde uitstraling als een tropische hardhoutsoort. Deze thermo ayous latten lenen zich perfect voor zowel een horizontale als een verticale plaatsing. Een open voeg tussen de latten zorgt ervoor dat het hout extra tot zijn recht kan komen. Daarnaast biedt het ook een heel moderne uitstraling. Dankzij de schaduwvoeg wordt het geheel zeer strak. De latten zijn zowel apart te bestellen als in een ‘multi’ variant. Bij een multi variant dien je evenveel lopende meter van elke lengte te bestellen. Het hout gaat na verloop van tijd mooi egaal vergrijzen. Standaard bieden wij deze planken aan in een mix van 44, 68 en 120 mm breed. We bieden deze verschillende breedtes afzonderlijk aan. Je hebt dus ook volledig de vrije keuze om slechts met één breedte te werken of andere combinaties te overwegen. Deze planken zijn rechthoekig geschaafd en voorzien van een zachte minieme afronding. Ideaal voor zowel horizontale als verticale toepassingen. De prijs per m² is berekend met 1 cm voeg tussen de latten. Standaard steeds op stock op lengte 305 cm (volgens beschikbaarheid) Maatwerk: andere lengtes zijn mogelijk, volgens beschikbaarheid, mits minimumafname van 100 lm per gekozen lengte. Maatwerk: beschikbare lengtes mits onverkocht: 2.15 - 2.45 - 3.65 cm

Meer informatie »
promo

€ 41,95/ m²

Thermowood latten

Thermowood is thermisch verduurzaamd grenen hout. Dankzij deze thermische stoom behandeling wordt de levensduur van het hout even groot als tropisch hout. Daarmee behoort tot hout tot de grootste duurzaamheidsklasse 1. Na de stoombehandeling heeft het hout een mooie warme bruine tint, die na verloop van tijd mooi zal vergrijzen. Eigen aan het dennenhout is de aanwezigheid van knopen in het hout die zorgen voor een mooie landelijke uitstraling. Deze houten latten kunnen zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden. Hierbij kan u spelen met de breedte van de voeg, waarbij een verschillend effect wordt verkregen. De opening tussen de latten zorgt voor een speelse schaduwvoeg die zorgt voor een heel strakke en moderne uitstraling. Deze latten kunnen zowel gebruikt worden voor uw bijgebouw, maar ook uw tuinhuis of poolhouse. De prijs per m² is steeds verrekend met 1 cm voeg tussen de latten. Door de breedte van de voeg aan te passen, zal de prijs per m² ook wijzigen. Hoogte: 4.2 cm, 8,5 cm, 13 cm Dikte: 20 mm Lengte: 300 cm of volgens beschikbaarheid

Meer informatie »

Parallellogram - Latten

Parallellogramvormige of rechthoekige latten hebben de laatse jaren een enorme opmars gemaakt als gevelbekleding. Deze moderne bekleding van de gevel van uw woning, maar ook tuinhuis, bijgebouw of poolhouse, zorgt voor een bijzonder creatief en luxueus resultaat. Ook de houtsoort is hier doorslaggevend voor het uiteindelijke resultaat. Vandaar dat de keuze meestal gaat naar tropisch hout voor het meest duurzame en egale geheel.

Parallellogrammen worden meestal horizontaal geplaatst, gezien de afgeschuinde bovenzijde. Toch komen deze ook perfect tot hun recht in verticale plaatsing, waarbij het parallellogramvormige profiel zorgt voor een speels effect.

Bij de rechthoekige latten is het mogelijk om zelf de breedte van het hout te kiezen alsook de breedte van de voeg tussen de planken. Zelfs de dikte van het hout kan gekozen worden. Deze keuzes zijn bepalend voor de definitieve uitstraling van uw gevel. Voor fijne latten met breedte van ca 3.5 - 5 cm wordt meestal gekozen voor een kleine voeg van ca 0.5 tot 1 cm. De beperkte voeg in combinatie met de grote hoeveelheid latten zorgt voor één strak en homogeen geheel als gevelbekleding. Als de keuze gaat naar bredere planken kan de voeg ook iets breder worden, wat weer een gunstig effect heeft op de prijs.

De keuze voor een parallellogram of rechthoekige lat heeft heel wat voordelen:

- De prijs van deze profielen komt steeds heel gunstig uit door gebruik te maken van spaties tussen de planken. Op de plaatsen waar er een voeg is dient er geen hout voorzien te worden. Deze voeg zorgt dat er meerdere cm's hout per m² worden uitgespaard, waardoor de prijs per m² een pak lager ligt dan een gesloten systeem.

- Met een bijpassende vochtwerende achterdoek is een open systeem een heel betaalbaar en duurzaam systeem, ook op lange termijn. De doek houdt het vocht tegen zodat er geen vocht kan aan de achterliggende structuur. De zwarte doek maakt het geheel meteen ook ondoorzichtig.

- De voeg tussen de planken zorgt voor een heel mooi creatief en speels schaduweffect. Door de voeg juist breder of smaller te maken wordt telkens een totaal andere uitstraling verkregen. Door de voeg breder te maken wordt de prijs per m² gevoelig lager.

- Ook de breedte van de planken kan totaal vrij gekozen worden. Deze planken worden steeds op maat gemaakt op basis van enkele standaardbreedtes. U kan een bijzonder mooi effect verkrijgen door te kiezen voor meerder breedtes en deze te combineren in één geheel.

- Naast de breedte van de voeg en van het hout, is het zelfs mogelijk om de dikte van het hout volledig te kiezen Een plank van 20 mm dik geeft een andere uitstraling dan planken /blokjes van 30 of 40 mm dik. Wij maken deze planken/latten volledig op maat. Ook de combinatie van verschillende breedtes en diktes oogt bijzonder mooi.

PLAATSING

- Deze latten kan je zowel horizontaal plaatsen als verticaal.

- Bevestiging van het hout kan met vijzen of minibrads. Deze laatste zijn heel fijne nagels die geschoten worden met een nagelpistool. Minibrads zitten na het schieten lichtjes verzonken in het hout, waardoor slechts een minieme indruk zichtbaar is van 1 à 2mm in het hout. Dit is dus nagenoeg onzichtbaar. Als je schiet met deze nagels, adviseren we ook steeds om het hout te lijmen met PU- lijm, siliconen en/of houtlijm. Door het hout zowel te schieten als te lijmen zit het steeds 100% vast.

- Gebruik steeds inox materiaal voor de bevestiging. Sommige houtsoorten kunnen zwarte roestvlekken geven als ze in contact komen met gewone metalen. Ook gegalvaniseerde nagels kunnen na verloop van tijd dergelijke zwarten vlekken vertonen. Dus het gebruik van inox materiaal is absoluut aanbevolen.

- Voorzie steeds een regelwerk of achterstructuur met tussenafstand van ca 30 - 35 cm. Op die manier zitten de planchetten ca elke 30 cm vast, waardoor ze beperkt worden in hun 'leven'

- Een unieke manier van bevestigen is de latten plaatsen op een zwarte betonplex plaat, waarbij de latten langs de achterzijde van de plaat vast gevezen worden. Op die manier zijn de latten 100% onzichtbaar bevestigd. Eenmaal alle latten vastgevezen zitten op de plaat, kan deze plaat in één geheel bevestigd worden op de achterliggende structuur.

Cookies | Uw privacy | Tuinhoutmarkt is onderdeel van EXZO