Tuinhoutmarkt heeft voor u de volgende artikelen

€ 99,67

€ 89,70/ m²

Tuinwand Afromosia

Een houten tuinwand in Afromosia ( Afrormosia) zorgt voor een strakke en moderne afsluiting met uiterst duurzaam tropisch hardhout. De palen zitten hierbij aan de achterzijde van de omheining waardoor er geen onderbreking is door zichtbare palen. Het resulaat is een bijzonder mooie afsluiting, met een luxueuze tint dankzij de warme uitstraling van het afromosia hout. Houtsoort: Afromosia ( afrormosia) Duurzaamheidsklasse: 1 Bekleding is mogelijk met planchetten in volgende maten: - 15 x 110 mm netto Voor een hoogte van 187 cm heeft u 17 planken nodig. - 15 x 130 mm netto Voor een hoogte van 182 cm heeft u 14 planken nodig. Lengtes van de planchetten variëren volgens beschikbaarheid tussen 2 en 5 meter. Naast de planchetten bieden we ook de mogelijkheid aan voor een dubbel blokprofiel, parallellogram, latten,... ( zie rubriek: gevelbekleding) Voor een hardhouten tuinwand dienen de palen steeds met 75 cm tussenafstand geplaatst te worden (om het 'leven' van het hout te beperken). Er wordt steeds gewerkt met vierkante hardhouten palen. Hiertegen wordt dan langs de voorzijde de tand- groef planken bevestigd. Laat ons uw project weten, wij maken u graag een berekening.

Meer informatie »
nieuw

€ 33,00/ m²

Tuinwand bankirai

Profiteer nu van onze strakke en ontzettend duurzame bankirai schuttingsplanken, de perfecte oplossing voor het plaatsen van een tuinwand. Deze plank werd glad geschaafd en de hoeken werden mooi afgerond. Bovendien werden er 2 lijnen in de plank gefreesd om op speelse wijze een symmetrisch effect te creëren. Houd je niet van deze lijnen? Dan kan je perfect ook de effen zijde van de plank gebruiken. Je kan ze planken zelfs perfect dubbel geschrankt plaatsen met halve plank spatie om een verrassend resultaat te verkrijgen. Dit tropische hardhout werd perfect gedroogd om een optimale stabiliteit te bekomen. De voortreffelijke bruine kleur zal op termijn ook nog eens mooi vergrijzen. Bovendien is zijn scherpe, voordelige prijs een zegen voor de portemonnee. Kortom: de prijs-kwaliteitsverhouding van deze tuinwandplank is subliem. Aan jou om hem onmiddellijk in huis te halen! Specificaties: - Houtsoort: bankirai - Dikte-breedteverhouding: 16 mm dik x 145 mm breed - Beschikbaar in lengtes 1.80 m (verticale plaatsing) en 3.60 m (horizontale plaatsing) - Perfect om dubbel en geschrankt te plaatsen, met voegbreedte naar keuze

Meer informatie »

€ 85,77

€ 81,54/ m²

Tuinwand Ceder - 4zijdig tandgroef

Houten tuinwanden zorgen voor een heel strakke gesloten schutting die niet wordt onderbroken door de verticale palen. Er dient op regelmatige afstand een vierkante paal in de grond geplaatst te worden waartegen de tand- en groef planken (blokhutprofiel) bevestigd worden langs de voorzijde. Ceder hout is sterk, duurzaam en heeft een mooie egale vergrijzing. Dit hout wordt vooral toegepast in de wellness als bekleding van sauna's en bijgebouwen. Het hout heeft een bijzonder aangename geur die ook bij een tuinwand optimaal tot zijn recht komt. Voor een gesloten wand met Ceder planchetten dienen de palen elke lopende meter geplaatst worden. Afmeting Tand-&Groefplank: 15 x 145 mm ( netto 130 mm) Voor een hoogte van 182 cm heeft u 14 planken nodig. Ceder planchetten meten volgens beschikbaarheid tussen 1.5 en 4 meter lengte. Laat ons uw project weten, wij maken u graag een berekening.

Meer informatie »

€ 36,00/ m²

Tuinwand Eik

Een houten tuinwand in Eikenhout zorgt voor een stralle naturelle afsluiting met uiterst duurzaam Europees hardhout. De palen zitten namelijk aan de achterzijde van de omheining waardoor er geen onderbreking is door zichtbare palen. Eik geeft uw afsluiting en heel natuurlijke warme uitstraling, met een heel mooie vergrijzing. Eiken hout heeft in tegenstelling tot dennenhout of tropisch hout, meer 'leven' in zich, waardoor een stevige achterstructuur heel belangrijk is. Het effect van deze eiken tuinwand is een heel organische naturelle afsluiting. Houtsoort: Europese Eik Duurzaamheidsklasse: 2 Afmeting plank: 1.8 x 14.5 x 180 cm ( netto 12,5 cm) Deze planken hebben een dubbele tand,voor een ideale overlapping, ook bij vlakke plaatsing. ( Z- profiel) Voor een hoogte van 187 cm heeft u 15 planken nodig. Er dient op regelmatige afstand ( elke 0.90 m voor eiken bekleding) een vierkante hardhouten paal in de grond geplaatst te worden waartegen de planken bevestigd worden. Door op regelmatige afstand palen te plaatsen wordt het 'leven' van de planchetten maximaal beperkt. Laat ons uw project weten, wij maken u graag een berekening.

Meer informatie »

€ 19,66/ m²

Tuinwand Geimpregneerd

Houten tuinwanden zorgen voor een heel strakke gesloten tuinomheining die niet wordt onderbroken door verticale palen. De planchetten met tand groef verbinding worden namelijk langs de voorzijde op de palen bevestigd waardoor een heel modern en strak effect wordt verkregen. Dankzij het gebruik van geimpregneerd dennenhout heb je voor een bijzonder aantrekkelijke prijs, een zeer strakke afsluiting. Er dient op regelmatige afstand een vierkante paal in de grond geplaatst te worden waartegen de tand- en groef planken (blokhutprofiel) bevestigd worden langs de voorzijde. De palen dienen ca elke lopende 1,2 meter geplaatst worden. Dit komt heel mooi uit met de lengte van de grenen planchetten = 360 cm. Voor de palen heeft u de keuze tussen geimpregneerde of hardhouten palen. Steeds minimum 65 cm in de grond te plaatsen. Afmeting Tand-&Groefplank: 20 x 145 mm / 360 cm ( netto 130 mm) Voor een hoogte van 182 cm heeft u 14 planken nodig. Na verloop van tijd zal dit hout mooi vergrijzen. Laat ons uw project weten, wij maken u graag een berekening.

Meer informatie »

€ 24,80/m²

Tuinwand Hardhout

Profiteer nu van onze strakke en ontzettend duurzame hardhouten schuttingsplanken, de perfecte oplossing voor het plaatsen van een tuinwand. Deze plank werd glad geschaafd en de hoeken werden mooi afgerond. Bovendien werden er 2 lijnen in de plank gefreesd om op speelse wijze een symmetrisch effect te creëren. Houd je niet van deze lijnen? Dan kan je perfect ook de effen zijde van de plank gebruiken. Je kan ze planken zelfs perfect dubbel geschrankt plaatsen met halve plank spatie om een verrassend resultaat te verkrijgen. Dit tropische hardhout werd perfect gedroogd om een optimale stabiliteit te bekomen. De voortreffelijke bruine kleur zal op termijn ook nog eens mooi vergrijzen. Bovendien is zijn scherpe, voordelige prijs een zegen voor de portemonnee. Kortom: de prijs-kwaliteitsverhouding van deze tuinwandplank is subliem. Aan jou om hem onmiddellijk in huis te halen! Beschikbaar op een lengte van 185cm.

Meer informatie »

€ 403,00/ paneel

Tuinwand iroko - grenen horizontaal

Deze nieuwe tuinwand in iroko is, in tegenstelling tot de andere tuinschermen, opgebouwd uit horizontale planken met verschillende breedtes. De verticale planken worden op de horizontale latten geplaatst en vormen samen één paneel. De palen zijn niet zichtbaar waardoor ze er niet uitzien als afzonderlijke elementen. Ze smelten wel samen tot één geheel. Het speelse lijnenspel wordt opgebouwd uit planken met diverse afmetingen. Daardoor wordt een originele symmetrie gecreëerd. Kortom, een visuele topper. Deze wand wordt bevestigd aan palen met diameter 9x9 en L-hechtingen. Dit kunnen we ook aanbieden in padouk, ayous, iroko met losse latten, maar niet in paneelvorm. De planken kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. je kan ze ook aan twee zijden installeren. Afmeting steunregels: 45 x 56 mm Bevestiging verticale planken aan latten met inox nagels

Meer informatie »

€ 403,00/ paneel

Tuinwand iroko - grenen verticaal

Deze nieuwe tuinwand in iroko is, in tegenstelling tot de andere tuinschermen, opgebouwd uit verticale planken met verschillende breedtes. De verticale planken worden op de horizontale latten geplaatst en vormen samen één paneel. De palen zijn niet zichtbaar waardoor ze er niet uitzien als afzonderlijke elementen. Ze smelten wel samen tot één geheel. Het speelse lijnenspel wordt opgebouwd uit planken met diverse afmetingen. Daardoor wordt een originele symmetrie gecreëerd. Kortom, een visuele topper. Deze wand wordt bevestigd aan palen met diameter 9x9 en L-hechtingen. Standaard bieden we deze aan in iroko hardhout en geïmpregneerd grenen. Dit kunnen we ook aanbieden in padouk, ayous, iroko met losse latten, maar niet in paneelvorm. De planken kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. je kan ze ook aan twee zijden installeren. Afmeting steunregels: 45 x 56 mm Bevestiging verticale planken aan latten met inox nagels Afzonderlijke eindlat ook beschikbaar.

Meer informatie »
nieuw

€ 82,22

€ 78,15/ m²

Tuinwand Merbau - 4zijdig tandgroef

De gekende moderne tuinwand in tropisch hardhout merbau zorgt voor een mooie strakke moderne afsluiting in uw tuin. Merbau is duurzaam, sterk en heeft origineel een goudgele tot bruinachtige kleur, zonder opvallende houttekening. Merbau kan tijdelijk wat 'bloeden', dit zijn de inhoudsstoffen die sel zullen verdwijnen door de regen. Het resultaat is een egale wand die heel mooi gaat vergrijzen. Het grootste voordeel is de beschikbaarheid van kopse tand en groef planchetten, waardoor er nagenoeg geen verzaagd verlies is. Ook de plaatsing verloopt op deze manier een heel pak sneller. Door voor merbau te kiezen bespaart u dus heel wat geld, waardoor de prijs een pak voordeliger zal uitkomen dan planchetten zonder kopse tand groef. duurzaamheidsklasse 1 afmeting: 15 mm dik, 135 mm netto hoog , met kopse tand groef! Lengtes variëren volgens beschikbaarheid tussen 2 en 5 meter. Palen steeds voor hardhouten bekleding steeds met 75 cm tussenafstand plaatsen.

Meer informatie »
promo

€ 84,44

€ 66,50/ m²

Tuinwand Padouk - 4zijdig tandgroef

Een houten tuinwand in Padouk zorgt voor een strakke en moderne afsluiting met uiterst duurzaam tropisch hardhout. De palen zitten namelijk aan de achterzijde van de omheining waardoor er geen visuele onderbreking is door zichtbare palen. Wij hebben zeer mooie padouk planchetten met tand en groef, zowel in hoogte 11, 13 en 15,5 cm netto . Deze zijn perfect voor gebruik bij deze tuinwanden, en zorgen voor een héél luxueze uitstraling van uw afsluiting Houtsoort: Padouk ( padoek - padouck) Duurzaamheidsklasse: 1 Beschikbare lenges variëren volgens beschikbaarheid tussen 2 en 5 meter. Dikte en hoogte: - 15 x 110 mm netto Voor een hoogte van 187 cm heeft u 17 planken nodig -15 x 130 mm netto Voor een hoogte van 182 cm heeft u 14 planken nodig Voor een wand met een hardhouten bekleding dient er op regelmatige afstand (elke 75 cm) een vierkante hardhouten paal in de grond geplaatst te worden waartegen de tand- en groef planken bevestigd worden. Door op regelmatige afstand palen te plaatsen hebben de planchetten geen mogelijkheid tot ' leven'. Naast de klassieke planchetten bieden we ook heel wat andere mogelijkheden: parallellogrammen, latten, blokprofielen die zowel horizontaal als verticaal gebruikt kunnen worden ( zie gevelbekleding) Laat ons uw project weten, wij maken u graag een berekening.

Meer informatie »
nieuw

€ 39,95/ m²

Tuinwand Thermowood - 4zijdig tandgroef

Een mooie strakke houten wand gemaakt van thermowood planchetten zorgt voor een heel moderne uistraling met een heel warme uitstraling. Deze houten tuinwanden zorgen voor een strakke afsluiting die niet visueel onderbroken wordt door de verticale palen. Door op regelmatige afstand een paal te plaatsen wordt een stevige structuur verkregen waartegen de tand groef planchetten (blokhutprofiel) aan de voorzijde bevestigd kunnen worden. Thermowood is thermisch behandeld dennenhout. Door de verhitting wordt de structuur van de houtcellen zo gemodificeerd dat het voor bacteriën en insecten niet meer als voedingsbron kan dienen en daardoor ook niet meer aangetast wordt. Een ander voordeel is dat het hout minder vocht opneemt waardoor het een grotere vormvastheid en levensduur heeft. Dit hout zal na verloop van tijd mooi vergrijzen. De duurzaamheid is klasse 1 - 2. Voor een tuinwand is het belangrijk te werken met planchetten van 20 mm dik ( ipv 18 mm) zodat het hout voldoende stevig is. De palen dienen elke 1 a 1.4 meter tussenafstand te hebben. Bekleding met planchetten is mogelijk in 2 versies: - planken van 240 cm met kopse tand groef ( kopse kanten hoeven niet te eindigen/starten op de palen) - planken van 420 cm zonder kopse Tand ( kopse kanten steeds starten/eindigen op de palen) Afmeting Tand-&Groefplank: 18 x 145 mm ( netto 130 mm) Lengte 420 & 240 cm Voor een hoogte van 182 cm heeft u 14 planken nodig. Naast de klassieke planchetten kunnen deze wanden ook bekleed worden met blokprofielen (enkel of dubbel) waardoor de wand een nog luxueuzere uitstraling krijgt. Deze mogelijkheden vind je ook onder de rubriek 'gevelbekleding' . Laat ons uw project weten, wij maken u graag een berekening.

Meer informatie »

Tuinwand

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Houten tuinwanden zorgen voor een totaal gesloten schutting die niet wordt onderbroken door de verticale palen.
Een strakke houten tuinwand, die niet onderbroken is door palen, creëert een uiterst strakke ' look' die zowel bij moderne als landelijke woningen perfect past.

De uiteindelijke uitstraling wordt vooral bepaald door de keuze van het hout.
De keuze van houtsoort zal ook de tussenafstand tussen de palen bepalen.

In tropisch hout bieden we volgende mogelijkheden aan: padouk (padouck, padoek), Afromosia (Afrormosia), Itauba, Merbau, purperhart
Elk van deze tropische houtsoorten heeft zijn eigen typerende houttekening en een andere originele kleur. De kleur zal na verloop van tijd steeds mooi vergrijzen waardoor enkel nog de houttekening zichtbaar zal blijven en het verschil zal maken. Tropisch hout heeft de grootste duurzaamheid, maar heeft ook nood aan een stevige structuur, zodat elke mogelijkheid tot 'leven' maximaal beperkt wordt. Hierdoor dienen de palen steeds elke 75 cm geplaatst te worden.

Naast de klassieken planchetten die zorgen voor een mooi vlak oppervlak is er in tropisch hout ook een groot gamma van verschillende profielen: parallellogram, latten, blokprofielen, dubbel blokprofiel, ... Deze zorgen voor een unieke toets, zodat echt de volledige vrijheid heeft in afwerking.
Ook de plaatsing van de latten kan verschil maken, dit kan zowel horizontaal als verticaal.

Andere mogelijkheden zijn ook eik, geimpregneerd grenen hout, thermowood en Ceder
Thermowood dennen hout heeft origineel een bruine kleur. Geimpregneerd dennenhout heeft door de wolmanisering een groene schijn. Bij beide zal de kleur vervagen om uiteindelijk mooi te vergrijzen, waardoor een heel natuurlijk effect wordt verkregen. Ook ceder hout wordt heel veel gebruikt voor dergelijke tuinwanden. Hierbij is zijn bijzonder aangename sauna-geur mooi meegenomen.

Eiken hout lijkt dan wat de vreemde eend in de bijt, toch geeft een eiken tuinwand een bijzonder natuurlijke en charmante uitstraling. Wel moet je rekening houden met het feit dat eik een heel ' levendige ' houtsoort is. Dit leven kunnen we deels opvangen door te zorgen voor een degelijke structuur waartegen de planchetten worden bevestigd. Toch kunnen we dit niet volledig uitsluiten, de voegen tussen de planchetten zullen dus minder gelijk zijn dan bij tropisch hout en dennenhout.
Dergelijke imperfectie zorgt juist voor het typische natuurlijke effect dat je van eik kan verwachten. Zijn mooie warme vergrijzing is ook mooi meegenomen.

Plaatsing
- respecteer steeds de aanbevolen tussenafstand tussen de palen zodat het 'leven' van het hout maximaal beperkt wordt.
- steeds 2a 3 mm voeg laten tussen de planchetten als uitzettingsvoeg
- steeds vijzen of nagelen met inox materiaal, om oxidatievlekken te voorkomen
- het begin en einde van een plank start en stop je steeds best op een paal
- naast het schieten met inox minibrad kan je best ook wat lijm aanbrengen op de paal ( pur-lijm, houtlijm, siliconenlijm) Op deze manier zitten de planchetten perfect vast.
- steeds werken met hardhouten palen die steeds 65-70 cm in de grond zitten
- palen in beton of stabilisé plaatsen voor optimale sterkte

Cookies | Uw privacy | Tuinhoutmarkt is onderdeel van EXZO