Tuinhoutmarkt heeft voor u de volgende artikelen

€ 96,95/ m²

Eiken sidings 15 cm

Eiken hout is Europees hardhout, en heeft een heel warme, luxueuze en toch natuurlijke uitstraling. Door de typische tekening van het hout, wordt een sfeervolle uitstraling verkregen. Deze charme komt optimaal tot zijn recht in de bekleding van landelijke bijgebouwen, tuinhuis, poolhouse, stalling of dierenverblijf. Eiken hout heeft origineel een goudgele kleur die gaat vergrijzen tot een mooie egale grijstint. Eiken gevelbekleding is niet alleen mooi, maar ook enorm duurzaam en onderhoudsvrij. Het hout behoort tot duurzaamheidsklasse 2 waardoor u tientallen jaren zal kunnen genieten van de bekleding van uw gevel, zonder dat het hout nood heeft aan een verdere behandeling. Deze eiken sidings zijn van absolute topkwaliteit. De netto werkende grootte van 15 cm zorgt dat deze planken optimaal tot hun recht komen als hoog kwalitatieve gevelbekleding. Een heel robuuste,stoere en duurzame uitstraling is het resultaat. In tegenstelling tot een klassiek siding, is deze siding zelfs voorzien van een tand- groefverbinding waardoor de planken steeds perfect vast zitten in mekaar. Profiel: Bevel siding, zweeds rabat met tand groef verbinding Dikte: 21 mm, aflopend naar 16 mm Lengtes tussen 200 en 300 cm lengte, volgens beschikbaarheid. Wenst u een specifieke lengte, wij zoeken deze graag voor u uit. Toch adviseren wij bij gevelbekleding steeds te werken in wildverband

Meer informatie »

€ 28,00/ m²

Grenen geimpregneerd siding

Sidings, ook wel bevel siding of zweeds rabat planken genaamd. Dit profiel in geimpregneerd Rood Noorse Grenen ( RNG) wordt vooral gebruikt als gevelbekleding van uw houten bijgebouw, tuinhuis, dierenverblijf, stallingen of zelfs een tuinmuur of tuinwand. De typische overlapping van het profiel zorgt voor mooi effect en een landelijke sfeer. Je hebt meteen ook een perfecte afwatering. Dankzij het impregneren (wolmanisering) van het hout wordt een verhoogde duurzaamheid verkregen waardoor het hout voor alle buitentoepassingen gebruikt kan worden. Door de behandeling heeft het hout een lichte groene schijn, die heel snel gaat verdwijnen door contact met zon en regen. Het hout gaat daarna mooi vergrijzen. Houtsoort: Rood Noorse Grenen Behandeling: Geimpregneerd - gewolmaniseerd Profiel: bevel siding, zweeds rabat Profiel: Sidingplanchet - zweeds rabat Afmeting: 21-10 mm dik x 130 mm netto hoogte Lengte : 360 cm

Meer informatie »
promo

€ 59,95

€ 54,95/ m²

Siberisch Lariks Siding Geschaafd

Siberisch Lariks is een zeer fijnjarige naaldhoutsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid. Hierdoor is het perfect voor onbehandelde buitentoepassing waarbij het na verloop van tijd zal gaan vergrijzen. Door het extreme klimaat waar deze bomen te vinden zijn, groeit de Siberische Lariks aanzienlijk langzamer dan zijn Europese soortgenoot. Daardoor is de structuur van het hout veel homogener en dat maakt het zeer duurzaam. Deze bevel sidings worden vooral gebruikt voor de bekleding van landelijke bijgebouwen zoals poolhouses en dierenverblijven. Door de horizontale plaatsing wordt een perfecte overlapping verkregen voor een optimale afwatering. In tegenstelling tot de geschaafde versie, zijn deze fijbezaagd van structuur om daarna geborsteld te zijn. Hierdoor krijgt deze plank een unieke ruwe, maar toch gelijkmatige afwerking, zonder opvallende sporen van de zaagsnede. Een zeer robuuste en naturelle uitstraling is het resultaat van deze gevelbekleding Deze planken zijn voorzien van een tand groef systeem waardoor ze in mekaar vast zitten. Ze overlappen mekaar niet allen maar sluiten hierdoor ook bijzonder goed aan op mekaar. Dikte 24-15 mm Hoogte: 15.5 cm netto (18 cm bruto) Lengte: 300

Meer informatie »

€ 36,40/ m²

Thermowood siding

Thermowood is thermisch behandeld dennenhout. Door de verhitting wordt de structuur van de houtcellen zo gemodificeerd dat het voor bacteriën en insecten niet meer als voedingsbron kan dienen en daardoor ook niet meer aangetast wordt. Een ander voordeel is dat het hout minder vocht opneemt waardoor het een grotere vormvastheid en levensduur heeft. Dit hout zal na verloop van tijd mooi vergrijzen. De duurzaamheid is klasse 2. Afmeting: 20 x 175 mm netto Lengte : volgens beschikbaarheid tussen 3 en 5 meter gemiddeld Profiel : siding / zweeds rabat Deze Siding planchetten zijn perfect voor de bekleding van uw bijgebouw,tuinhuis, dierenverblijf. Zéér mooie vergrijzing.

Meer informatie »

Siding - zweeds rabat

Siding, zweeds rabat, potdekselplanken of bevel siding, zijn verschillende namen voor horizontaal geplaatste gevelbekleding, waarbij de bovenste plank enkele cm's de onderste plank zal overlappen. Door deze overlapping wordt niet alleen een perfecte afwatering verkregen, maar wordt ook de typische landelijke uitstraling verkregen die perfect past bij eiken bijgebouwen, rustieken poolhouses, landelijke tuinhuizen, dierenverblijven en stallingen.
De meeste siding zijn voorzien van een profiel die van dun (bovenaan) naar dikker (onderaan) loopt. Hierbij is aan deze dikste zijde onderaan aan de achterkant een kleine uitsparing uitgefreesd, waar de bovenkant van de volgende plank mooi in past. Hierdoor is er steeds een perfect gesloten systeem waardoor er geen vocht achter de planken kan. Sommige bevel sidings zijn zelfs voorzien van een echt Tand en Groef profiel waarbij de tand mooi vast zit in groef van de bovenste plank.

Voor de afwerking van de voorzijde van de planken zijn heel wat mogelijkheden: geschaafd, fijnbezaagd of zelfs geborsteld.
Deze sidings zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten die elk hun typerende kenmerken vertonen.

Eikenhout is Europees hardhout, en heeft de meest egale tekening met hier en daar enkele knopen die de rustieke charme benadrukken.

Lariks (douglas, oregon) is een Europeese halfharde houtsoort, met een prachtige gevlamde tekening zonder grote hoeveelheid knopen. De absolute topper als het gaat over prijs- kwaliteit verhouding.

Geimpregneerd Grenen hout is de goedkoopste houtsoortdie door het impregneren van het hout wordt opgewaardeerd voor een grote levensduur. De oorspronkelijke groene kleur zal mooi vergrijzen na verloop van tijd.

De keuze voor een sidings als gevelbekleding heeft heel wat voordelen:

- Steeds een perfecte afwateringvan het hout dankzij de overlapping van de planken. Hierdoor zal het hout ook steeds zeer snel drogen.

- Door de uitsparing aan de achterzijde passen de planken steeds mooi in mekaar, en kan er geen vocht aan de achterzijde van de planken komen.

- Dit is een een heel eenvoudig systeem van plaatsing, waardoor het plaatsten bijzonder snel en gemakkelijk verloopt, en de prijs van de plaatsing dus beperkt is.

PLAATSING

- De bovenzijde van de planken is de dunste zijde. De onderzijde is de dikste zijde voorzien van een uitsparing aan de achterzijde. Hierdoor passen de planken steeds mooi in mekaar.

- Bevestiging van het hout kan met vijzen of minibrads. Deze laatste zijn heel fijne nagels die geschoten worden met een nagelpistool. Minibrads zitten na het schieten lichtjes verzonken in het hout, waardoor slecht een minieme indruk zichtbaar is van 1 a 2mm in het hout. Dit is dus nagenoeg onzichtbaar. Als je schiet met deze nagels, adviseren we ook steeds om het hout te lijmen met PU- lijm, siliconenen of houtlijm. Door het hout zowel te schieten als lijmen zit het steeds 100% vast.

- Gebruik steeds inox materiaal voor de bevestiging. Sommige houtsoorten kunnen zwarte roestvlekken geven als ze in contact komen met gewone metalen. Ook gegalvaniseerde nagels kunnen na verloop van tijd dergelijke zwarten vlekken vertonen. Dus het gebruik van inox materiaal is absoluut aanbevolen.

- Voorzie steeds een regelwerk of achterstructuur met tussenafstand van ca 30 - 35 cm. Op die manier zitten de planchetten ca elke 30 cm vast, waardoor ze beperkt worden in hun 'leven'


Cookies | Uw privacy | Tuinhoutmarkt is onderdeel van EXZO