Tuinhoutmarkt heeft voor u de volgende artikelen

promo

€ 27,75

€ 24,45/ m²

Douglas Color Pine planchet

Douglas colored pine planchetten zijn perfect voor de bekleding van gevels van tuinhuizen, poolhouses, bijgebouwen en dierenverblijven. Deze planchetten gemaakt uit deze naaldhoutsoort zijn duurzaam en onderhoudsvrij. Ze kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. De planchetten hebben een optimale prijs-kwaliteit verhouding. orgineel blank gekleurd hout, die door ecologische behandeling zalmroze gekleurd is (net zoals douglas) Douglas Colored Pine is een nieuwe houtsoort uit de naaldhout sectie, met de uiterlijke kenmerken van lariks douglas en de positieve eigenschappen van lariks douglas. Zo is deze ook rood tot zalmroze gekleurd en heeft deze een vrij hoge duurzaamheid. Verder is deze houtsoort vormvast en duurzamer dan onbehandelde lariks douglas planken. Dankzij de tand-groefverbinding zitten de planken mooi in mekaar. Deze zijn voorzien een V-groef (mussenbek/visbek). Verkrijgbaar in vaste lengte van 400 cm. Netto hoogte: 13 cm (= 7.7 lm/m²)

Meer informatie »

€ 59,95/ m²

Eiken planchet 12 cm

Eiken hout is Europees hardhout, en heeft een heel warme, luxueuze en toch natuurlijke uitstraling. Door de typische tekening van het hout, wordt een sfeervolle uitstraling verkregen. Deze charme komt optimaal tot zijn recht in de bekleding van landelijke bijgebouwen, tuinhuis, poolhouse, stalling of dierenverblijf. Eiken hout heeft origineel een goudgele kleur die gaat vergrijzen tot een mooie egale grijstint. Eiken gevelbekleding is niet alleen mooi, maar ook enorm duurzaam en onderhoudsvrij. Het hout behoort tot duurzaamheidsklasse 2 waardoor u tientallen jaren zal kunnen genieten van de bekleding van uw gevel, zonder dat het hout nood heeft aan een verdere behandeling. Afwerking: geschaafd Profiel: tand en groef: de planchetten passen mooi in mekaar, waarna ze een vlak geheel vormen met een klein V-groefje ( mussenbek, visbek) Afmeting: 15 mm dik x 12 cm netto hoogte

Meer informatie »

€ 93,05/ m²

Eiken planchet 15.5 cm

Eiken hout is Europees hardhout en heeft een heel warme, luxueuze en toch natuurlijke uitstraling. Door de typische tekening van het hout wordt een sfeervolle uitstraling verkregen. Deze charme komt optimaal tot zijn recht in de bekleding van landelijke bijgebouwen, tuinhuize, poolhouses, stallingen of dierenverblijven. Eikenhout heeft origineel een goudgele kleur die gaat vergrijzen tot een mooie egale grijstint. Gevelbekleding in eiken is niet alleen mooi, maar ook enorm duurzaam en onderhoudsvrij. Het hout behoort tot duurzaamheidsklasse 2 waardoor u tientallen jaren zal kunnen genieten van de bekleding van uw gevel, zonder dat het hout nood heeft aan een verdere behandeling. Deze zeer robuuste eiken planchetten meten 2.1 cm dikte en hebben een zichtbare breedte na plaatsing van 15.5 cm. Hierdoor wordt een heel luxueuze uitstraling verkregen. Deze planken kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden als gevelbekleding. Dankzij de rechte voeg / groef wordt de indruk gewekt van mooie, brede planken. Toch heb je het voordeel van de tandgroefverbinding waardoor er geen openingen tussen de planken mogelijk zijn en je steeds een goede fixatie en afwatering hebt. Je hebt hier dus niet het typische v-groefje van klassieke planchetten. Dikte: 21 mm Hoogte: 155 mm netto Lengtes: tussen 200 en 300 cm lengte volgens beschikbaarheid. Laat gerust jouw gewenste lengte weten, hoewel we toch adviseren om gevelbekleding steeds in wildverband te plaatsen.

Meer informatie »

€ 23,80/ m²

Grenen geimpregneerd blokhutplank

Planchetten of blokhut profiel planken in geimpregneerd Rood Noorse Green ( RNG) kunnen zowel gebruikt worden voor de opbouw van uw tuinschermen, als voor de bekleding van de gevel van uw tuinhuis of bijgebouw. Dankzij het impregneren (wolmaniseren) van het hout wordt een verhoogde duurzaamheid verkregen waardoor het hout voor alle buitentoepassingen gebruikt kan worden. Door de behandeling heeft het hout een lichte groene schijn, die heel snel gaat verdwijnen door contact met zon en regen. Het hout gaat daarna mooi vergrijzen. Voor het bekleden van een wand, gevel, woning of tuinhuis kan gebruik gemaakt worden van blokhutplanken van 20 mm of 28 mm dikte. Voor het maken van een tuinscherm met gleufpalen wordt de dikte van 28 mm aanbevolen. Houtsoort: Rood Noorse Grenen Behandeling: Geimpregneerd - gewolmaniseerd Profiel: blokhutprofiel (dubbelzijdige planchet) Afmetingen: - 20 mm dik x 130 mm netto hoog - Lengte: 360 cm ( volgens beschikbaarheid) - 28 mm dik x 130 mm netto hoog - Lengtes: 180 , 200, 360 en 510 cm ( volgens beschikbaarheid)

Meer informatie »
promo

€ 59,95

€ 54,95/ m²

Siberisch lariks planchet 15 cm

De Siberisch lariks planchetten hebben een hoge duurzaamheid. Deze duurzaamheid is gevormd door het klimaat waarin deze bomen groeien. Dankzij de extreme koude, groeien deze bomen zeer langzaam waardoor het hout een hoge weerstand kan opbouwen. Dankzij het klimaat waarin dit hout dient te groeien, is dit hout veel homogener en dat maakt het duurzaam. Daarnaast is dit een ideale planchet voor een onbehandelde buitentoepassing, die na verloop van tijd zal gaan vergrijzen. Hiermee is dit een perfect alternatief voor eiken planchetten. Het is een uiterst geschikte keuze voor gevelbekleding voor bijgebouwen, poolhouses, tuinbergingen, tuinhuisjes etc. Dankzij zijn breedte van 15 cm wordt er ook een zeer mooi effect gecreëerd. De planchet is voorzien van een tand en groef. Wat de plaatsing makkelijker maakt. Je kan de planchetten zowel horizontaal als verticaal gebruiken. Vaste lengte van 400 cm.

Meer informatie »

€ 48,95/ m²

Thermowood blokhutplank

Thermowood blokhutplanken zijn een zeer goede keuze als u op zoek bent naar een zeer duurzame en stevige gevelbekleding. Het dennenhout is immers thermisch behandeld waardoor het behoort tot duurzaamheidsklasse 1 à 2. Kenmerkend aan thermowood zijn de knopen in het hout. Deze zorgen voor een zeer warme, levendige en gezellige uitstraling. De uitzonderlijke duurzaamheid van thermowood is nu ook te verkrijgen in zeer stevige blokhutplanken (tand en groef) van 26 mm dik! Hierdoor verkrijgt u een prachtige robuuste look.

Meer informatie »
promo

€ 34,60/ m²

Thermowood planchet - 4zijdig tandgroef

Thermowood is thermisch behandeld dennenhout. Door de verhitting wordt de structuur van de houtcellen zo gemodificeerd dat het voor bacteriën en insecten niet meer als voedingsbron kan dienen en daardoor ook niet meer aangetast wordt. Dankzij deze behandeling behoort dit thermisch dennenhout tot de hoogste duurzaamheidsklasse 1. De levensduur is dus evenwaardig aan tropisch hardhout. Een ander voordeel is dat het hout minder vocht opneemt waardoor het een grotere vormvastheid en levensduur heeft. Dennen hout heeft als kenmerk de typische knopen in het hout. Deze tekening in het hout zorgt voor een natuurlijke warme uitstraling van uw gevel of wand. Door de behandeling heeft het hout een warme bruine kleur. Deze zal na verloop van tijd mooi egaal vergrijzen. Beschikbaar in dikte 17 cm. - 17 mm dik x 13 cm netto hoog. Profiel: planchet met 2-zijdige tandgroef - 17 mm dik x 13,5 cm netto hoog. Profiel: planchet met 4-zijdige tandgroef Ideaal voor horizontale en verticale toepassingen. Het hout zal na verloop van tijd mooi egaal vergrijzen.

Meer informatie »

Tand groef plank - Europees

In vergelijking met de tropische hardhouten planchetten zijn de Europese hardhouten en zachthouten planchetten een pak goedkoper van prijs. Dit komt vooral door de lokale beschikbaarheid van het hout. De bekendste en meest gebruikte houtsoorten zijn hier dennenhout, douglas ( lariks) en eikenhout.

Dennenhout is een zachthout, met origineel een beperkte levensduur. Deze levensduur wordt enorm geoptimaliseerd dankzij de impregnatie van het hout of dankzij de thermische behandeling van het hout (Thermowood)
Lariks, vooral gekend als douglas of oregon is een halfharde houtsoort met een grote duurzaamheid, die onbehandeld perfect kan gebruikt worden als gevelbekleding.
Eikenhout, Europese hardhout is de absolute topper op gebied van duurzaamheid, uitstraling en mooie vergrijzing.

Bij al deze houtsoorten is de tand groef verbinding van het planchet / blokhutprofiel het meest voorkomend dankzij zijn talrijke voordelen. Opvallend is bij Europees hout de grotere dikte in vergelijking met tropisch hout. Ook wordt er meestal gekozen voor een blokhutprofiel in plaats van een planchetprofiel gezien de grotere dikte. Dankzij de tand-en-groef wordt een zeer stevige overgang gemaakt tussen de geplaatste planken waarbij het hout deels in mekaar wordt geschoven voor een perfecte overgang. De planchetvorm heeft een vlakke voorzijde, en meestal een gegroefde achterzijden. Bij het blokhutproefiel is de voorzijde identiek aan de achterzijde.

Dit profiel heeft enkele grote voordelen waardoor de keuze heel snel gemaakt is:

- Blokhutplanken in Europees hout hebben meestal een dikte van 20 mm ( soms ook 18 of 28 mm). Deze dikte van 20 mm geeft het hout voldoende stevigheid en stabiliteit In vergelijking met tropisch hout, is een dikte van minder dan 18 mm in Europees hout niet aangeraden. Europees hout heeft veel meer ' leven' in zich, en heeft dus nood aan een groter dikte om stabieler te zijn. Ook de zachter structuur van dennenhout laat het niet toe om dunner dan 20 mm dikte te gaan.

- De Tand en Groef verbinding zorgt voor een perfect gesloten systeem . Er komt immers (nagenoeg) nooit vocht aan de achterzijde van de bekleding. Hierdoor is het in veel gevallen niet nodig om een vochtwerende doek aan de achterzijde te plaatsen. Deze tandgroef (ook tand-veer verbinding) zorg er ook voor dat er steeds een gesloten systeem behouden blijft, ook als de planchetten door grote droogte lichtjes kunnen krimpen. Deze krimp zou kunnen betekenen dat er spleten kunnen komen tussen de planken indien deze tand groef niet aanwezig zou zijn, waardoor er dan weer vocht tussen de planken zou kunnen komen. Deze stabiele verbinding zorgt dus steeds voor een 100% gesloten systeem.

- Standaard heeft een planchet of blokhutplank een musbek (mussenbek) of visbek tand groef . Dit is de meest voorkomende overgang tussen planken, en geeft ook de mooiste overgang tussen 2 planken. Deze vorm wordt bepaald door de afgeschuinde kanten van deze plank. Als 2 planken in mekaar worden geschoven wordt hiermee dit visbek motief verkregen, de juiste benaming voor het V - vormige groefje.

- Waar bij tropisch hout het profiel vooral 'planchet' is, is het meest voorkomende profiel bij Europees hout vooral het 'blokhut motief' . Dit komt vooral door de grotere dikte van het profiel en de toepassingen waarvoor dit gebruikt wordt. Dit blokhut profiel kan zowel gebruikt worden als gevelbekleding, maar wordt ook veel gebruikt voor schuttingen en tuinschermen. De voorzijde van deze planken is identiek aan de achterzijde.


PLAATSING

- Tand en groef planken steeds plaatsen met een minieme voeg van 1 a 3 mm in de V - groef. Dit is na plaatsing nagenoeg niet zichtbaar, maar zorgt ervoor dat het hout de nodige uitzettingsvoeg heeft. Als het hout in vochtige periodes vocht opneemt, zal het hout miniem uitzetten. Als de planchetten perfect in mekaar worden geplaatst, kan het gebeuren dat ze mekaar tegen mekaar beginnen duwen, en ze mekaar losduwen. Hierbij kan de bevestiging met nagels, losser komen te zitten.

- De kopse kanten van de planchetten steeds laten starten of eindigen op de achterstructuur. Op de manier zitten de planken steeds 100% vast. Dit is niet nodige als er een kopse tand groef verbinding mogelijk is.

- Bevestiging van het hout kan met vijzen of minibrads. Deze laatste zijn heel fijne nagels die geschoten worden met een nagelpistool. Minibrads zitten na het schieten lichtjes verzonken in het hout, waardoor slecht een minieme indruk zichtbaar is van 1 a 2mm in het hout. Dit is dus nagenoeg onzichtbaar. Als je schiet met deze nagels, adviseren we ook steeds om het hout te lijmen met PU- lijm, siliconenen of houtlijm. Door het hout zowel te schieten als lijmen zit het steeds 100% vast.

- Gebruik steeds inox materiaal voor de bevestiging. Sommige houtsoorten kunnen zwarte roestvlekken geven als ze in contact komen met gewone metalen. Ook gegalvaniseerde nagels kunnen na verloop van tijd dergelijke zwarten vlekken vertonen. Dus het gebruik van inox materiaal is absoluut aanbevolen.

- Voorzie steeds een regelwerk of achterstructuur met tussenafstand van ca 30 - 35 cm. Op die manier zitten de planchetten ca elke 30 cm vast, waardoor ze beperkt worden in hun 'leven'.

Cookies | Uw privacy | Tuinhoutmarkt is onderdeel van EXZO