Tuinhoutmarkt heeft voor u de volgende artikelen

promo

€ 194,95

€ 159,90/ scherm

Thermowood duo plankenscherm 26 mm

Thermowood is hét ecologische alternatief voor tropisch hardhout. Dankzij de stoombehandeling wordt het dennenhout op een ecologische manier behandeld, waardoor de duurzaamheid gelijk is aan tropisch hout (klasse 1). Thermowood is dus totaal chemicaliënvrij en bovendien ook totaal onderhoudsvrij. Deze planken van 13 cm netto hoog geven het effect van 2 blokjes hout boven mekaar. Hierdoor krijg je een strak uniek tuinscherm met reliëf. Deze blokjes zijn voorzien van een mooi geschaafd oppervlak waardoor een heel mooi, luxueus effect wordt verkregen. Met de tandgroefplanken heeft u bovendien de volledige vrijheid in hoogte en breedte van de schermen. De rabatplanken zijn eenvoudig in de gleufpalen te schuiven. (thermowood, aluminium of beton) Plank: 2.6 cm dik x 13 cm hoog x 360 cm lang (netto). Voor een hoogte van 180 cm heeft u 14 planken nodig (zeven planken van 360 cm te halveren). Nota: Deze planken worden aangeboden in lengte 360 cm. Per paneel heb je dus 14 planken van 180 centimeter nodig. Je krijgt echter zeven planken van 360 centimeter die je dan zelf nog in twee gelijke delen zaagt van 180 centimeter. Op deze manier krijg je 14 planken met de juist lengte.

Meer informatie »

€ 114,30/ Scherm

Thermowood plankenscherm 17 mm

Thermowood is hét ecologische alternatief voor tropisch hardhout. Dankzij een stoombehandeling wordt het dennenhout op een ecologische manier verduurzaamd, waardoor de levensduur gelijk is aan tropisch hout (klasse1). Thermowood is dus totaal chemicaliënvrij en bovendien ook totaal onderhoudsvrij. Dankzij de tand groef verbinding van de Thermowood blokhutplanken wordt één sterk geheel gevormd. Deze planken passen mooi in de bijhorende gleufpalen met gleuf 20 mm. De dikte van 17 mm van deze planken zorgt verder voor de nodige stabiliteit van hout, bij dergelijke overspanning van 160 cm tussen de palen. Bovendien heeft u met deze tand- en groefplanken de volledige vrijheid in hoogte en breedte van de tuinschermen. De rabatplanken zijn eenvoudig in de bijhorende gleufpalen in aluminium of hardhout plaatsen. Afmeting blokhut plank: 1.7 x 13 x 180 cm. Voor een hoogte van 182 cm heeft u 14 planken nodig Prijsvoorbeeld: 182 hoog x 180 breed Nota: Deze planken van ca. 360 cm dienen gehalveerd te worden.

Meer informatie »
promo

€ 175,95

€ 159,95/ scherm

Thermowood plankenscherm 26 mm

Thermowood is hét ecologische alternatief voor tropisch hardhout. Dankzij de stoombehandeling wordt het dennenhout op een ecologische manier behandeld, waardoor de duurzaamheid gelijk is geworden aan tropisch hout (klasse 1/2). Thermowood is dus totaal chemicaliënvrij en bovendien ook totaal onderhoudsvrij. Dankzij het blokhutprofiel met een dikte van 26 mm heb je een uiterst sterk rabatplanken tuinscherm met een zeer lange levensduur. Met de tand- en groefplanken verkrijg je bovendien de volledige vrijheid in hoogte van de schermen. De rabatplanken zijn eenvoudig in de gleufpalen met een opening van 30 mm te schuiven.(Thermowood-, aluminium- of betonpalen) De plaatsing van deze afsluiting gaat dus bijzonder snel. Ideaal voor doe-het-zelvers die zelf aan de slag willen gaan om 100% privacy te verkrijgen in de tuin. Voor een hoogte van 182 cm heb je 14 planken nodig, zoals het prijsvoorbeeld hieronder.

Meer informatie »

€ 173,50/ scherm

Thermowood rabat design plankenscherm 20 mm

Thermowood is hét ecologische alternatief voor tropisch hardhout. Dankzij een stoombehandeling wordt het dennenhout op een ecologische manier verduurzaamd, waardoor de levensduur gelijk is aan tropisch hout (klasse1). Thermowood is dus totaal chemicaliënvrij en bovendien ook totaal onderhoudsvrij. De planken van 18 cm netto hoog zijn voorzien van twee ingefreesde lijne elke 6 cm. Hierdoor wordt een uniek effect verkregen van een 3 afzonderlijke fijne latten van elk 6 cm hoog.Toch heb je de stevigheid van volle planken van 18 cm hoog Met de tand- en groefplanken heeft u bovendien de volledige vrijheid in hoogte en breedte van de schermen. De rabatplanken zijn eenvoudig in de gleufpalen met een opening van 21-23 mm te schuiven.(aluminium, hardhout) Afmeting design plank: 2 x 18 x 180 cm. Voor een hoogte van 180 cm heeft u 10 planken nodig Nota: deze planken meten ca. 360 cm, en dienen gehalveerd te worden tot 2 x 180 cm.

Meer informatie »

Thermowood plankenscherm

Thermowood planken schermen bestaan steeds uit verschillende (tand/groef) planken die geplaatst worden tussen bijhorende gleufpalen met de juiste gleufbreedte. De blokhutplanken van 20 en 28 mm dik zijn steeds voorzien van tand-groefverbinding, waardoor ze heel stevig in mekaar passen en een robuust tuinscherm vormen.

Het grote voordeel van dergelijke opbouw is de snelle en eenvoudige plaatsing. Eenmaal de palen in de grond mooi in lijn geplaatst zijn, dient u enkel nog de planken langs boven in te schuiven. Niet alleen de snelheid van plaatsing is een reden waarom dergelijke tuinafsluitingen veel gekozen worden. Ook de vrijheid om de totale lengte exact op maat te kunnen aanpassen, maar ook te variëren in hoogte, zorgt voor een grote flexibiliteit.
Deze blokhutplanken, ook wel blokhutprofiel, rabatplank of rabatdelen genaamd hebben een gelijke voorzijde en achterzijde waardoor de buren steeds hetzelfde mooie zicht hebben.

Thermowood
De keuze voor Thermowood als tuinscherm is heel logisch: héél correct van prijs, een enorme duurzaamheid (evenwaardig als tropisch hout) en een ecologisch verantwoord houtproduct.
Bij thermowood wordt gebruik gemaakt van klassiek dennenhout. Oorspronkelijk heeft deze houtsoort slechts een beperkte duurzaamheid. Maar dankzij een hitte en stoombehandeling verdwijnt alle bacteriële leven uit het hout, en verandert de cel structuur van het hout. Hierdoor is het niet meer aantrekkelijk voor schimmels en insecten, waardoor het hout véél minder kans heeft om te rotten. Ook de hoeveelheid vochtopname is enorm minder waardoor dit hout minder zal uitzetten dan klassiek geïmpregneerd grenen hout.
De levensduur van het dennenhout wordt hierdoor opgewaardeerd tot dezelfde levensduur als tropisch hardhout, namelijk duurzaamheidsklasse 1. Concreet betekent dit een levensduur van +25 jaar in contact met de grond. Aangezien de blokhutplanken geen rechtstreeks contact hebben met aarde en grond, zal de levensduur dus nog vele jaren langer zijn.
Na de behandeling heeft het hout een mooie warme bruine tint, die mooi gaat vergrijzen na verloop van tijd, door contact met zon en regen.

Onze thermowood afsluitingen zijn beschikbaar in 4 verschillende modellen:
- blokhutplanken van 20 en 28 mm dik
- een designscherm met een unieke uitstraling dankzij de uitgefreesde planken
- een luxe tuinschem bestaande uit een dubbel blokprofiel. (dubbel blokmotief)

Plaatsing
U hoeft gewoon de gleufpalen in de grond te plaatsen en op te vullen met de bijpassende tand groef planken. Het klinkt eenvoudig, en dat is het ook. Het enige waarmee rekening gehouden moet worden is de lengte van de planken. Als u de combinatie wil maken met een betonplaat kan het zijn dat deze ook aangepast dient te worden aan de lengte van de planken, al dan niet bij te slijpen op maat.
Enkele tips:
- Alvorens de palen te plaatsen: controleer steeds eerst op voorhand de lengtes van de planken. Het kan zijn dat hier een miniem verschil op kan zitten, waardoor de planken lichtjes bijgezaagd moeten worden op de kopse kanten. Op die manier is alles perfect gelijk en weet je de exacte tussenafstand tussen de palen.
- De palen perfect in lijn plaatsen door middel van een laser of gespannen touw. Ook de hoogte van de palen is hier van belang.
- Voorzie steeds 0.5 tot 1 cm extra voeg zodat je de planken makkelijk in de palen kan schuiven. De planken hebben hierdoor ook de nodige uitzettingsvoeg.
- De palen voor dergelijk gesloten scherm dienen steeds vastgezet te worden in de grond met beton of stabilisé. Dit geeft uw tuinscherm een veel grotere stevigheid.
- De betonplaat dient mogelijks nog aangepast/bijgeslepen te worden in functie van de lengte van de planken.
- Planken nooit vastvijzen/vastschieten tegen de gleufpalen. Hout moet kunnen 'leven'. Door vochtopname en afgave zal het hout zwellen of krimpen waardoor deze planken steeds vrij moeten kunnen bewegen in de gleufpalen.


Kom langs in onze showroom zodat u zelf de verschillen kan komen ontdekken.

Cookies | Uw privacy | Tuinhoutmarkt is onderdeel van EXZO