Tuinhoutmarkt heeft voor u de volgende artikelen

€ 211,70/ m²

Afromosia blokprofiel enkel 21 & 34 mm

Afrormosia gevelbekleding is de absolute topper als het gaat over duurzaamheid, unieke hout-tekening, en bijzonder mooie egale vergrijzing van het hout. Deze tropische hardhout soort komt optimaal tot zijn recht in dit enkel blokprofiel, waarbij een heel mooie structuur en diepte effect wordt verkregen. De warme goudgele kleur gaat langzaam vergrijzen bij contact met zon en regen.  Een enkel blokmotief als gevelbekleding bestaat steeds uit afzonderlijke latten met zijn typische profilering. De bovenzijde is steeds afgeschuind voor een perfecte afwatering.  Bij de versie van 21 mm dik is de onderzijde recht, waarna deze onmiddellijk overgaat in opnieuw een schuine bovenzijde van de volgende lat. Een mooi en speels schaduweffect is het gevolg van deze enkele blokprofielen.  Bij de versie van 34 mm dik is de onderzijde ook afgeschuind, waardoor een parallellogram-effect wordt verkregen, met een nog grotere schaduwvoeg. Hierbij overlappen de latten niet mekaar, maar zitten ze dankzij een tand-groef verbinding perfect vast in mekaar.  Houtsoort: afromosia (afrormosia)  Lengtes: volgens beschikbaarheid tussen 2 en 4 meter  OPGELET: bestellingen -1500 euro : instelkost 79 euro van toepassing. DIT PROFIEL IS NOG STEEDS BESCHIKBAAR, PRIJZEN VAN AFROMOSIA ONDER DRUK. STUUR GERUST EEN MAIL VOOR PRIJZEN EN LENGTES.

Meer informatie »

€ 123,20/ m²

Itauba blokprofiel enkel 21 mm

Itauba gevelbekleding is een betaalbaar alternatief voor de duurdere en meer populaire houtsoorten zoals padoek en afromosia. Itauba heeft een opmerkelijke, onverwachtse houttekening die zeer mooi tot zijn recht zal komen bij jouw gevelbekleding. Itauba wordt soms de toekomstige vervanger van afrormosia genoemd. Itauba zal eerst mooi bruin worden om nadien egaal te gaan vergrijzen. Deze tropische hardhoutsoort komt optimaal tot zijn recht in dit enkel blokprofiel, waarbij een heel mooie structuur en diepte effect wordt verkregen. De warme kleur van itauba gaat langzaam vergrijzen bij contact met zon en regen. Een enkel blokmotief als gevelbekleding bestaat steeds uit afzonderlijke latten met zijn typische profilering. De bovenzijde is steeds afgeschuind voor een perfecte afwatering. Deze versie van 21 mm dik is de onderzijde recht, waarna deze onmiddellijk overgaat in opnieuw een schuine bovenzijde van de volgende lat. Een mooi en speels schaduweffect is het gevolg van deze enkele blokprofielen. Houtsoort: itauba Dikte: 21 mm Hoogte: 65 mm netto (15.38 lm per m²) Lengtes volgens beschikbaarheid tussen 2 en 5 meter. OPGELET: bestellingen onder 1500 euro: instelkost van 79 euro van toepassing. Wenst u graag een specifieke lengte? Wij zoeken deze graag voor u uit. Toch adviseren we steeds te werken in wildverband.

Meer informatie »

€ 115,40/ m²

Massaranduba blokprofiel enkel 21 mm

Massaranduba gevelbekleding is een betaalbaar alternatief voor de duurdere en meer populaire houtsoorten zoals bijvoorbeeld padoek en afromosia. Massaraduba heeft geen uitgesproken houttekening en is heel egaal van uitzicht waardoor je een heel egale vergrijzing mag verwachten. De bruinrode tot vleeskleurige tint zal eerst bruin worden om nadien mooi te gaan vergrijzen. Deze tropische hardhout soort komt optimaal tot zijn recht in dit enkel blokprofiel, waarbij een heel mooie structuur en diepte effect wordt verkregen. De warme goudgele kleur van massaranduba gaat langzaam vergrijzen bij contact met zon en regen. Een enkel blokmotief als gevelbekleding bestaat steeds uit afzonderlijke latten met zijn typische profilering. Doordat de bovenzijde van dit profiel afgeschuind is, hebben we bij dit profiel een perfecte afwatering. Deze versie van 21 mm dik is de onderzijde recht, waarna deze onmiddellijk overgaat in opnieuw een schuine bovenzijde van de volgende lat. Een mooi en speels schaduweffect is het gevolg van deze enkele blokprofielen. Houtsoort: massaranduba Dikte: 21 mm Hoogte: 65 mm netto (15.38 lm per m²) Lengtes volgens beschikbaarheid tussen 2 en 5 meter. OPGELET: bestellingen -1500 euro: instelkost 79 euro van toepassing. Wenst u graag een specifieke lengte? Wij zoeken deze graag voor u uit. Voor gevelbekleding raden wij steeds aan om in wildverband te werken.

Meer informatie »

€ 138,85/ m²

Padouk blokprofiel enkel 21 & 34 mm

Padouk is tropisch hardhout met duurzaamheidklasse 1.  De koraalrode kleur zal snel veranderen in een bruinachtige tint, om na enkele maanden heel mooi egaal te vergrijzen.  Een enkel blokmotief als gevelbekleding bestaat steeds uit afzonderlijke latten met zijn typische profilering. De bovenzijde is steeds afgeschuind voor een perfecte afwatering.  Bij de versie van 21 mm dik is de onderzijde recht, waarna deze onmiddellijk overgaat in opnieuw een schuine bovenzijde van de volgende lat. Een mooi en speels schaduweffect is het gevolg van deze enkele blokprofielen.  Bij de versie van 34 mm dik is de onderzijde ook afgeschuind, waardoor een parallellogrameffect wordt verkregen, met een nog grotere schaduwvoeg. Hierbij overlappen de latten mekaar niet , maar zitten ze dankzij een tand-groefverbinding perfect vast in mekaar.  Houtsoort: padouk (padouck, padoek)  Dikte: 2.1 en 3.4 cm  Hoogte: 6.5 cm netto (15,4 lm per m²) Lengtes: volgens beschikbaarheid tussen 2 en 5 meter  OPGELET: bestellingen -1500 euro : instelkost 79 euro van toepassing. Wenst u graag een specifieke lengte? Wij zoeken deze graag voor u uit.  Toch adviseren we steeds te werken in wildverband.

Meer informatie »
promo

€ 53,85/ m²

Thermowood blokprofiel enkel 26 mm

Thermowood is thermisch behandeld dennenhout. Door de verhitting wordt de structuur van de houtcellen zo gemodificeerd dat het voor bacteriën en insecten niet meer als voedingsbron kan dienen en daardoor ook niet meer aangetast wordt. Dankzij deze behandeling behoort dit thermisch dennenhout tot de hoogste duurzaamheidsklasse 1. De levensduur is dus evenwaardig aan tropisch hardhout. Een ander voordeel is dat het hout minder vocht opneemt waardoor het een grotere vormvastheid en levensduur heeft. Dennenhout heeft als kenmerk de typische knopen in het hout. Deze tekening in het hout zorgt voor een natuurlijke warme uitstraling van uw gevel of wand. Door de behandeling heeft het hout een warme bruine kleur. Deze zal na verloop van tijd mooi egaal vergrijzen. Bij het enkel blokprofiel wordt een speelse schaduwvoeg gecreëerd door de schuine bovenzijde en vlakke onderzijde, die niet onderbroken wordt door een platte voeg. Dit blokmotief zorgt voor een heel luxueze uitstraling, die bekomen wordt door het mooie profiel en de bijhorende dikte van het hout. Afmeting: dikte 26 mm, hoogte 55 mm netto (66 mm bruto) (18.18 lm/m² ) Thermowood is ook zowel beschikbaar als enkel en dubbel blokprofiel Andere profielen zoals latjes, parallellogram op aanvraag mogelijk

Meer informatie »

Enkel blokprofiel

Een enkel blokprofiel of blokmotief is een heel populair motief dat vooral gebruikt wordt om een unieke uitstraling te geven aan de gevel van uw woning, bijgebouw of tuinhuis. Dankzij de grotere dikte van het hout en de typerende afschuining wordt de nadruk gelegd op de aanwezigheid van de blokjes. Dit effect wordt verkregen door de speelse schaduwvoeg. Hierdoor creëer je een heel unieke, en uiterst strakke uitstraling.

Het gebruik van dergelijke blokprofielen heeft heel wat voordelen.

- Er wordt een uniek diepte/schaduweffect gecreëerd door het verschil in dikte van het hout. Een blokprofiel bestaat steeds uit een dikker gedeelte die afschuint naar een smaller gedeelte, om daarna weer over te gaan naar een dikker gedeelte van de volgende plank. Dit verschil in dikte, zorgt voor de typische unieke uitstraling van blokprofielen.

- Bij een enkel blokmotief is elk 'blokje' een afzonderlijke plank. Je kan dus zorgen voor een vast patroon van weerkerende naden of juist een uniek wildverband creëren met deze profielen. Aangezien de naad op de kopse kanten van de planken slechts de hoogte hebben van het profiel, vallen deze nagenoeg niet op. Hierdoor wordt na plaatsing een heel mooi en homogeen resultaat verkregen.

- Blokprofielen vormen steeds een 100% gesloten systeem dankzij de overlapping van de planken boven mekaar. De planken hebben dan geen tand-en groefverbinding, maar overlappen mekaar perfect, waardoor er geen vocht kan tussen de planken. Ook in drogere periodes wanneer het mogelijk is dat het hout miniem kan krimpen, zal hier voldoende overlapping blijven, waardoor er geen zichtbare openingen of spleten mogelijk zijn.

- Deze profielen zijn voorzien van een afgeschuinde bovenzijde waardoor ze steeds een perfecte afwatering hebben. Het water zal er dus mooi aflopen bij een regenbui. De dikte van het hout en de overlapping zorgen er ook voor dat het vocht onmogelijk achter het hout kan terechtkomen.

PLAATSING

- Deze profielen kan je heel gemakkelijk op mekaar plaatsen. Je kan hierbij werken van onder naar boven of van boven naar onder. In tegenstelling tot de planchetten waarbij er steeds aanbevolen wordt om een kleine uitzettingsvoeg te voorzien, is dit dit profiel niet nodig gezien er geen echte tand-groefverbinding is waarbij de planken in mekaar vast zitten. Je mag de profielen dus mooi tegen mekaar plaatsen.

- De kopse kanten van de planken steeds laten starten of eindigen op de achterstructuur. Op de manier zitten de planken steeds 100% vast.
Op de kopse kant moet geen uitzettingsvoeg voorzien worden. Hout zet immers niet uit op de kopse kant.

- Bevestiging van het hout kan met vijzen of minibrads. Deze laatste zijn heel fijne nagels die geschoten worden met een nagelpistool. Minibrads zitten na het schieten lichtjes verzonken in het hout, waardoor slecht een minieme indruk zichtbaar is van 1 à 2 mm in het hout. Dit is dus nagenoeg onzichtbaar. Als je schiet met deze nagels, adviseren we ook steeds om het hout te lijmen met PU-lijm, siliconen en/of houtlijm. Door het hout zowel te schieten als lijmen zit het steeds 100% vast.

- Gebruik steeds inox materiaal voor de bevestiging. Sommige houtsoorten kunnen zwarte roestvlekken geven als ze in contact komen met gewone metalen. Ook gegalvaniseerde nagels kunnen na verloop van tijd dergelijke zwarten vlekken vertonen. Dus het gebruik van inox materiaal is absoluut aanbevolen.

- Voorzie steeds een regelwerk of achterstructuur met tussenafstand van ca 30 - 35 cm. Op die manier zitten de planchetten ca elke 30 cm vast, waardoor ze beperkt worden in hun 'leven'.

Cookies | Uw privacy | Tuinhoutmarkt is onderdeel van EXZO