Tuinhoutmarkt heeft voor u de volgende artikelen

€ 124,95/ m²

Iroko blokprofiel triple 24mm horizontaal/verticaal

Dit triple blokprofiel in iroko kenmerkt zich door zijn mooie goudgele tot goudbruine kleur. Iroko is een hardhout soort afkomstig uit West-Afrika. Hierdoor is het fysiek zeer sterk en heeft het hout een perfecte duurzaamheid. Iroko profileert zich dan ook een stuk sterker dan thermo ayous. Het triple blokmotief heeft een moderne uitstraling dankzij zijn 3 gelijke blokjes met zacht afgeronde hoekjes. Dit zorgt voor een chique uitstraling. Daarnaast zijn de planken steeds voorzien van een tandgroef, wat zorgt voor een optimale stabiliteit. Verder zijn de tandgroef planken zeer eenvoudig om te plaatsen. De plaatsing kan zowel horizontaal als verticaal gebeuren. Het blokprofiel van 24 mm dik is een ideale combinatie van een prachtig diepte-effect met behoud van een zeer correcte prijs. Het is goedkoper dan andere hardhoutsoorten zoals padouk of afromosia maar heeft toch een prachtige kleur. Het is een ideale houtsoort om te plaatsen onder een overkapping waar geen zon/regen komt. Hiernaast heeft het hout ook een zeer mooie vergrijzing.

Meer informatie »

€ 109,00/ m²

Moabi blokprofiel triple 20 mm

Moabi is een heel duurzame (klasse 1) tropische hardhoutsoort met een heel mooie bruinachtige tot huidskleurige tint, met een heel fijne onopvallende houttekening. Na verloop van tijd zal deze kleur door contact met zon en regen mooi vergrijzen. In vergelijking met afromosia en padouk is moabi een prijsgunstige hardhoutsoort. Dit heeft vooral te maken met zijn beperkte bekendheid. Zijn stabiliteit en duurzaamheid is minstens evenwaardig. Dit triple blokmotief bestaat uit 3 blokjes blokjes van elk 2 cm hoog verwerkt in 1 handige plank. Hierdoor heb je steeds een mooi gesloten systeem, maar toch met het effect van vele kleine afzonderlijke latjes met een klein voeg ertussen. Deze planken kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. De beperkte dikte van 21 mm heeft een gunstig effect op de prijs. Dikte: 20 mm hoogte: 11 cm netto (9 lm per m²) Lengte: vaste lengte: 200 cm beschikbaar tot einde voorraad

Meer informatie »

€ 154,35/ m²

Padouk blokprofiel triple 21mm

Dit tropisch hardhout Padouk heeft duurzaamheidsklasse 1. Door de beperkte dikte van 21 mm zijn deze planken betaalbaar in vergelijking met de blokprofielen van 25, 28 of 30mm dik, die door hun grotere dikte meteen een hogere prijs hebben. Toch hebben deze planken voldoende relief en diepte effect. Die blokprofiel bestaat uit 3 'blokjes' per plank. Doordat de planken perfect in elkaar passen, bekom je steeds hetzelfde effect. Padouk heeft een typische koraalrode kleur. Na blootstelling van weersomstandigheden gaat deze al na 2 weken egaal bruin worden. houtsoort : tropisch hardhout padouk dikte : 21mm afmetingen : 21x130 mm netto ( 7,69 Lm/m2)

Meer informatie »
nieuw

€ 84,95

€ 79,95/ m²

Thermo ayous blokprofiel triple 21mm

De Thermo ayous triple blokprofiel gevelbekleding is een nieuw product met een opvallend interessante prijs. deze gevelbekleding is voorzien van een tandgroef systeem. Dankzij dit systeem sluiten de planken naadloos aan elkaar en zorgen ze voor een optimale stevige plaatsing. De planken zijn opgebouwd uit 3 blokjes, met afgeronde hoekjes, waardoor deze houten planken zowel horizontaal als verticaal geplaatst kunnen worden. Doordat de dikte van de gevelbekleding 21mm is, heeft dit een gunstig effect op de prijs. De thermische behandeling van het tropisch zachthout zorgt ervoor dat deze bekleding behoort tot duurzaamheidsklasse 1 - 2. Net zoals alle andere tropische hardhoutsoorten heeft Thermo Ayous geen knopen. Hierdoor verkrijg je een volledig egale uitstraling. Eenmaal vergrijsd, ziet de Thermo Ayous er exact hetzelfde uit als bijvoorbeeld afromosia en padouk. Standaard steeds op stock op lengte 275 en 365 cm. (volgens beschikbaarheid) Maatwerk: andere lengtes zijn mogelijk, volgens beschikbaarheid, mits minimumafname van 100 lm per gekozen lengte. Maatwerk: beschikbare lengtes mits onverkocht: 1,85m tot 4,85m, per 30 cm lengteverschil.

Meer informatie »
promo

€ 98,90

€ 89,95/ m²

Thermo ayous blokprofiel triple 24mm

Wilt u uw gevel in een strak, modern en warm jasje steken en verkiest u hiervoor een thermisch behandelde houtsoort? Dan moet je onze thermo ayous triple blokprofiel 24 mm dik zeker en vast gezien hebben! De triple blokprofilering is ideaal voor het verkrijgen van een moderne en warme look. Doordat Ayous een tropische houtsoort is, is hij volledig knopen- of noestenvrij. Hierdoor verkrijg je een zeer strakke uitstraling. Door de thermische behandeling is niet alleen de levensduur opgewaardeerd tot duurzaamheidsklasse 1 maar krijgt het hout ook een donkerbruine warme en typerende uitstraling. Het grootste voordeel van deze houtsoort in dit profiel schuilt hem in zijn voordelige prijs gekoppeld aan een zeer degelijke dikte van 24 mm. Dit artikel wordt steeds gemaakt volgens bestelling: minimumafname van 100 lm per gekozen lengte. Maatwerk: beschikbare lengtes mits onverkocht: 1,85m tot 4,85m, per 30 cm lengteverschil

Meer informatie »
promo

€ 104,45

€ 94,95/ m²

Thermo ayous blokprofiel triple 26mm

Naast een dikte van 21mm en 24mm is onze Thermo ayous triple blokprofiel nu ook verkrijgbaar op een prachtige dikte van 26 mm! Het tropisch zachthout kreeg een thermische behandeling waardoor deze tot duurzaamheidsklasse 1 behoord. Dankzij de modificatie van de celstructuur van het hout zijn deze triple blokprofiel planken zeer stabiel en vormvast. Door de dikte van 27mm zijn deze enorm stevig. De planken zijn voorzien van een tandgroef. Dit zorgt ervoor dat het hout maximaal vast zit in elkaar en vereenvoudigd de plaatsing. Een triple blokprofiel bestaat steeds uit 3 'blokjes' per plank. De planken passen steeds perfect in mekaar zodat steeds exact hetzelfde effect wordt verkregen. Het grootste voordeel schuilt hem in zijn voordelige prijs. De prijs is opmerkelijk goedkoper dan van tropisch hardhout. Nochtans heb je dezelfde unieke egale structuur van tropisch hout en dezelfde levensduur. Dit artikel is steeds in verschillende lengtes op stock. Maatwerk: andere lengtes dan standaard op stock is mogelijk, volgens beschikbaarheid, mits minimumafname van 100 lm per gekozen lengte. Maatwerk: beschikbare lengtes mits onverkocht: 1,85m tot 4,85m, per 30 cm lengteverschil

Meer informatie »

€ 44,95/ m²

Thermowood blokprofiel triple 18 mm

Het triple blokprofiel in thermowood gevelbekleding heeft een dikte van 18 mm. Dit zorgt voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Deze planken hebben een tandgroef systeem waardoor ze feilloos in elkaar overvloeien. De 3 gelijke blokjes met rechte afschuining en rechte hoeken, zorgen voor een heel strak resultaat dankzij de dikte van 18 mm. De planken kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden dankzij de symmetrie die het profiel met zich meebrengt. Het dennenhout vertoont de typische 'knopen' in het hout, waardoor het hout een levendig warme uitstraling heeft. Deze thermowood planken hebben een netto hoogte van 13 cm met 3 gelijke blokjes. Hiermee creëer je het effect van 3 afzonderlijke latjes maar behoud je toch een gesloten systeem.

Meer informatie »

€ 52,95/ m²

Thermowood blokprofiel triple 24 mm

Dit thermowood tripleprofiel is een perfecte dikte tussen het profiel van 20mm en het profiel van 30mm. Zowel op gebied van prijs als op gebied van reliëf zeker een ideale prijs-kwaliteitsverhouding. Het profiel in thermisch behandeld dennenhout is voorzien van een tand- en groefsysteem op 2 zijden waardoor een ultieme stevigheid van elke plank wordt verkregen. Visueel heeft deze plank een zeer mooi diepte-effect door de schaduwvoeg, dat mede te danken is aan de dikte van het profiel. Het zorgt voor een robuuste, degelijke uitstraling en uiteraard ook voor een stevige bekleding voor een zeer goede prijs. Je kan door de symmetrie van het profiel de planken zowel verticaal als horizontaal plaatsen voor het gewenste effect. Het thermowood past zowel bij landelijke als moderne woningen door zijn ongeziene charme. De knopen of noesten zorgen voor het typische karakter in het hout, dat voor een ongeziene warmte zorgt aan jouw gevel of aanbouw.

Meer informatie »
nieuw

€ 59,95/ m²

Thermowood blokprofiel triple 27 mm

De thermische behandeling van het dennenhout maakt dat deze bekleding behoort tot duurzaamheidsklasse 1-2. Het dennenhout heeft de typische 'knopen' in het hout waardoor het hout een creatieve, levendige uitstraling heeft. Perfect als gevelbekleding voor uw woning, tuinhuis of bijgebouw. Het zal tientallen jaren perfect onderhoudsvrij blijven. Deze thermowood planken met een unieke profiel hebben een netto hoogte van 13 cm, met 3 gelijke onderverdelingen. Hierdoor wordt het effect verkregen van 3 afzonderlijke latten, maar behoud je toch een gesloten systeem. Aangezien de planken perfect in elkaar passen, zal de voeg ook mooi overal gelijk zijn, ook bij de overgang naar een nieuwe plank. Dankzij dit systeem kan je zorgen voor een enorm snelle plaatsing. Perfect voor zowel verticale als horizontale plaatsing. Het hout zal na verloop van tijd mooi egaal vergrijzen. Netto hoogte: 13 cm (= 7.69 lm/m²)

Meer informatie »

€ 53,50/ m²

Thermowood triple design

Thermowood is thermisch behandeld dennenhout. Door de verhitting wordt de structuur van de houtcellen zo gemodificeerd dat het voor bacteriën en insecten niet meer als voedingsbron kan dienen en daardoor ook niet meer aangetast wordt. Dankzij deze behandeling behoort dit thermisch dennenhout tot de hoogste duurzaamheidsklasse 1. De levensduur is dus evenwaardig aan tropisch hardhout. Een ander voordeel is dat het hout minder vocht opneemt waardoor het een grotere vormvastheid en levensduur heeft. Dennen hout heeft als kenmerk de typische knopen in het hout. Deze tekening in het hout zorgt voor een natuurlijke warme uitstraling van uw gevel of wand. Door de behandeling heeft het hout een warme bruine kleur. Deze zal na verloop van tijd mooi egaal vergrijzen. Dit driedubbel blokmotief is eigenlijk een gewone thermowood plank waarbij elke 6 cm een fijn lijntje is ingefreesd. Hierdoor ontstaat de indruk dat dit allemaal verschillende latten zijn van 6 cm hoog. Deze eenvoud in dit model zorgt voor een bijzonder lage prijs, en heeft als extra voordeel dat deze planken heel snel te plaatsen zijn. Plaatsing kan als tuinwand of als gevelbekleding zowel horizontaal als verticaal, en zorg in beide gevallen voor een heel strak en moderne uitstraling. Afmetingen: - 20 mm dik x 18 cm netto hoog = 5.5 lm /m² - Lengte: 240 en 360 cm Profiel: Z profiel waarbij de tanden van de planken mekaar perfect overlappen.

Meer informatie »

Triple blokprofiel

Een triple blokmotief is één plank die de indruk geeft van 3 afzonderlijke planken of latten te zijn, en die toch een gesloten systeem vormt. Dit effect wordt verkregen door het verschil in dikte van de hout, waardoor verschillende blokjes ontstaan. Door de perfecte overlapping van de verschillende planken, blijft dit effect ononderbroken doorlopen waardoor één heel strak geheel wordt verkregen.
Deze driedubbele blokprofielen hebben als voordeel dat ze perfect verticaal als horizontaal geplaatst kunnen worden. Deze variatie van plaatsing zal bepalend zijn voor de uitstraling van uw gevel. Een unieke gevelbekleding van uw woning, huis, bijgebouw, of aanbouw is het resultaat

Bij het hardhouten triple motief is elke plank 11 cm hoog en telkens voorzien van 3 dikkere en 3 dunnere gedeeltes. Dit geeft dus een heel grote hoeveelheid afzonderlijke blokjes, die door de grote aanwezigheid juist weer één geheel vormen en er toch een egaal effect wordt verkregen.

Bij het Thermowood triple 'Design' blokprofiel is de opbouw totaal anders. Dit is een gewone plank die voorzien is van 2 uitgefreesde lijnen in het midden, waardoor telkens een effect wordt verkregen van 3 afzonderlijke latten van elk 6 cm hoogte. Het systeem is bijzonder eenvoudig waardoor de prijs ook enorm laag blijft.


Het gebruik van dergelijke triple blokprofielen heeft heel wat voordelen:

- Waar een enkel en dubbel blokprofiel vooral gekozen wordt voor een horizontale plaatsing, heeft u bij dit triple profiel de volledige vrijheid: zowel horizontaal als verticaal te plaatsen. Dit zal een totaal verschillende effect geven en bijdragen aan de uiteindelijke uitstraling van de gevel.

- Deze triple blokprofielen zorgen voor een bijzonder snelle plaatsing.De tijd die de plaatsing inneemt is een pak lager dan te kiezen voor allemaal afzonderlijke latten. Hierdoor is die profiel enorm geliefd bij doe-het-zelvers. In plaats van een nettohoogte van enkele cm's bij een enkel profiel of bij afzonderlijke latten is hier steeds een netto hoogte van 11 of 18 cm hoogte per plank aanwezig. De plaatsing is hierdoor veel gemakkelijker en dus veel sneller.

- Een triple blokprofiel is gunstig van prijs gezien de hoogte van de planken. Het aantal planken per m² is een stuk kleiner gezien de grote nuttige hoogte van deze planken. Dit heeft een positief effect op de prijs. Ook de dikte van deze planken is in beide gevallen telkens beperkt tot 20 mm. Hoe minder dik het hout, hoe lager de prijs.

- Er wordt een uniek diepte-effect gecreëerd door het verschil in dikte van het hout. Een blokprofiel bestaat steeds uit een dikker gedeelte dat overgaat naar een smaller gedeelte, om daarna weer over te gaan naar een dikker gedeelte. Dit verschil in dikte is bij een triple blokprofiel 3 x aanwezig op 1 plank, en zorgt voor de typische unieke uitstraling van blokprofielen.

- Blokprofielen vormen steeds een 100% gesloten systeem dankzij de overlapping van de planken boven mekaar. Sowieso kan er geen vocht tussen de planken tot aan de achterzijde van het hout. Ook in drogere periodes wanneer het mogelijk is dat het hout miniem kan krimpen, zal hier voldoende overlapping blijven, waardoor er geen zichtbare openingen of spleten mogelijk zijn.

PLAATSING

- Deze profielen kan je heel gemakkelijk op mekaar plaatsen. Je kan hierbij werken van onder naar boven of van boven naar onder. In tegenstelling tot de planchetten waarbij er steeds aanbevolen wordt om een kleine uitzettingsvoeg te voorzien, is dit voor dit profiel niet nodig. Je mag de profielen dus mooi tegen mekaar plaatsen.

- De kopse kanten van de planken steeds laten starten of eindigen op de achterstructuur. Op de manier zitten de planken steeds 100% vast.
Op de kopse kant moet geen uitzettingsvoeg voorzien worden. Hout zet immers niet uit op de kopse kant.

- Bevestiging van het hout kan met vijzen of minibrads. Deze laatste zijn heel fijne nagels die geschoten worden met een nagelpistool. Minibrads zitten na het schieten lichtjes verzonken in het hout, waardoor slecht een minieme indruk zichtbaar is van 1 a 2mm in het hout. Dit is dus nagenoeg onzichtbaar. Als je schiet met deze nagels, adviseren we ook steeds om het hout te lijmen met PU- lijm, siliconenen of houtlijm. Door het hout zowel te schieten als lijmen zit het steeds 100% vast.

- Gebruik steeds inox materiaal voor de bevestiging. Sommige houtsoorten kunnen zwarte roestvlekken geven als ze in contact komen met gewone metalen. Ook gegalvaniseerde nagels kunnen na verloop van tijd dergelijke zwarten vlekken vertonen. Dus het gebruik van inox materiaal is absoluut aanbevolen.

- Voorzie steeds een regelwerk of achterstructuur met tussenafstand van ca 30 - 35 cm. Op die manier zitten de planchetten ca elke 30 cm vast, waardoor ze beperkt worden in hun 'leven'.

Cookies | Uw privacy | Tuinhoutmarkt is onderdeel van EXZO