Tuinhoumarkt heeft als aanbod in massaranduba:

€ 115,40/ m²

Massaranduba blokprofiel enkel 21 mm

Massaranduba gevelbekleding is een betaalbaar alternatief voor de duurdere en meer populaire houtsoorten zoals bijvoorbeeld padoek en afromosia. Massaraduba heeft geen uitgesproken houttekening en is heel egaal van uitzicht waardoor je een heel egale vergrijzing mag verwachten. De bruinrode tot vleeskleurige tint zal eerst bruin worden om nadien mooi te gaan vergrijzen. Deze tropische hardhout soort komt optimaal tot zijn recht in dit enkel blokprofiel, waarbij een heel mooie structuur en diepte effect wordt verkregen. De warme goudgele kleur van massaranduba gaat langzaam vergrijzen bij contact met zon en regen. Een enkel blokmotief als gevelbekleding bestaat steeds uit afzonderlijke latten met zijn typische profilering. Doordat de bovenzijde van dit profiel afgeschuind is, hebben we bij dit profiel een perfecte afwatering. Deze versie van 21 mm dik is de onderzijde recht, waarna deze onmiddellijk overgaat in opnieuw een schuine bovenzijde van de volgende lat. Een mooi en speels schaduweffect is het gevolg van deze enkele blokprofielen. Houtsoort: massaranduba Dikte: 21 mm Hoogte: 65 mm netto (15.38 lm per m²) Lengtes volgens beschikbaarheid tussen 2 en 5 meter. OPGELET: bestellingen -1500 euro: instelkost 79 euro van toepassing. Wenst u graag een specifieke lengte? Wij zoeken deze graag voor u uit. Voor gevelbekleding raden wij steeds aan om in wildverband te werken.

Meer informatie »

€ 50,25/ m²

Massaranduba terrasplank 9 & 14.5 cm breed

Massaranduba is een heel betaalbare en hoog kwalitatieve tropische houtsoort, ideaal voor terrassen. Zijn duurzaamheid (klasse 1) staat garant voor tientallen jaren onderhoudsvrij en onbezorgd genieten van jouw terras. Stabiel, sterk en met een héél mooie vergrijzing. Het hout heeft een egaal oppervlak zonder opvallende houttekening. Wens je een héél degelijk terras voor beperkt budget? Dankzij deze planken kan je genieten een terras in tropisch hardhout voor een hele lage prijs. Deze massaranduba is dus een absolute prijstopper! Voor een budget van ca. 45-55 euro kan je al genieten van de grote voordelen van een hardhouten terras. Beschikbaar in 2 breedtes: - 21 mm dik x 145 mm breed; In deze brede variant hebben we dus 2 verschillende afwerkingen beschikbaar. Deze planken zijn dubbelzijdig bruikbaar. Planken met een combinatie van een vlakke zijde en grove ribbels op de andere zijde, en ook planken met een fijne ribbel op de ene zijde en grove ribbels op de andere zijde. Zeer mooie terrasplanken met een degelijke breedte van 14.5 cm (6.6 lm per m²). - 19 mm dik x 90 mm breed : deze planken zijn ook dubbelzijdig bruikbaar: vlak/ribbel. Smalle terrasplanken van 9 cm breed voor een verfijnde uitstraling (10.3 lm per m²). Laat ons gerust jouw gewenste lengte weten, wij kunnen deze voor jou nagaan. Lengtes steeds volgens beschikbaarheid.

Meer informatie »

Massaranduba

Massaranduba komt voor uit Suriname, Guyana's, Brazilië en Midden-Amerika.
Deze loofboom kan zo tot 30 - 45meter hoog worden, met een diameter tot 1,8 meter.
Vers gezaagd is het hout vleeskleurig, nadonkerend tot grijsachtig roodbruin, tot donker roodbruin purperbruin. Het kernhout is duidelijk te onderscheiden van het 30-50 mm brede witte tot lichtbruine spint. Zonder opvallende geur of smaak.
Het gezaagde hout is zeer regelmatig van structuur, en droogt zeer langzaam. Door het drogen is een lichte vervorming niet 100 %uitgesloten.

Massaranduba is gemakkelijk te bewerken en kan mooi geschaafd worden.
Deze houtsoort wordt vooral gebruikt voor waterbouwkundige constructies, brugdekken, terrasvloeren, dwarsliggers en tuinhout

Cookies | Uw privacy | Tuinhoutmarkt is onderdeel van EXZO