Tuinhoumarkt heeft als aanbod in purperhart:

€ 89,95/ m²

Purperhart planchet 20 x 130 mm (4-zijdige tg)

Purperhart is een prachtige, stabiele en tropische hardhoutsoort, vooral geprezen voor zijn hoge hardheid. Deze houtsoort behoort tot duurzaamheidsklasse 2 waardoor hij een zeer grote levensduur heeft. Origineel heeft purperhart een opvallende roze tot blauwachtig paarse kleur. Deze kleur gaat heel snel veranderen naar een warme bruine tint in contact met zon en regen om uiteindelijk mooi egaal te vergrijzen. Deze houtsoort heeft net zoals padouk een heel mooie gevlamde tekening, waardoor purperhart niet alleen wat betreft tekening, maar ook wat betreft opvallende originele kleur, grote gelijkenissen treft met padouk. Het grote voordeel van deze planchetten: - zijn dikte: 20 mm! Voor een kleine meerprijs ten opzichte van andere houtsoorten heeft u een dikte van 20 mm in plaats van 15 mm waardoor een grotere stevigheid en stabiliteit wordt verkregen. - zijn 4 zijdige tand-groefverbinding. Deze planchetten zijn standaard ook steeds voorzien van een tand-groefverbinding op de kop. Hierdoor heb je veel minder verzaagd verlies. 20 mm dik x 130 mm netto hoog (7.7 lm per m²) Lengtes tussen 2 en 5 meter SLECHTS 14 M2 RESTEREND Indien u een vaste lengte wenst, zoeken wij deze graag uit voor u. Toch adviseren wij steeds voor gevelbekleding in wildverband te werken.

Meer informatie »

Purperhart

Purperhart is duurzaam en stabiel tropisch hardhout, afkomstig van Brazilie, en valt vooral op door zijn kenmerkende purpere kleur. Zijn kleur varieert van een bruintint over purperpaars tot paarsblauw. Deze kleur zal met contact en zon snel vervagen om uiteindelijk te vergrijzen, vergelijkbaar met de rode kleur van padouk. Deze houstoort wordt vooral gebruikt voor buitentoepassingen, maar ook voor binnen voor zijn decoratieve uitstraling. In België wordt enkel topkwaliteit FAS (First and Second) geimporteerd: zo goed als vrij van spint, hart en andere gebreken.

Gemiddeld groeit deze boom tot een hoogte van ca 30 -35 meter, met een eerder smalle stam tot 60-80 cm diameter. De stam is takkenvrij tot een hoogte van 10-20 meter, met opvallende hoge wortelaanlopen tot zelfs 3,5 meter hoogte.
Purperhart valt in duurzaamheidsklasse 2-3, en komt hierdoor perfect in aanmerking voor alle toepassingen waarbij geen contact wordt gevraagd met de grond zoals gevelbekleding en terrassen.Het hout is bijzonder stabiel en weinig gevoelig voor scheuren en vervorming.Voorboren is noodzakelijk. Gebruik ook steeds inox schroeven om corrosie te voorkomen.
Toepassing: partketvloeren, plankenvloeren, ramen, deuren, terrasplanken, wandbekleding, gevelbekleding, traptreden,…

Cookies | Uw privacy | Tuinhoutmarkt is onderdeel van EXZO